Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ένας νεκρός από κατάρρευση κτιρίου στη Νότια Αφρική

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και άλλοι είκοσι τραυματίσθηκαν σοβαρά την Τρίτη κοντά στο Ντέρμπαν, στην Νότια Αφρική, μετά την κατάρρευση στέγης ενός υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου, στα ερείπια του οποίου παρέμειναν παγιδευμένοι περίπου πενήντα εργάτες, σύμφωνα με την Αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία.

Δημοτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Αρχές είχαν προσπαθήσει να σταματήσουν τις κατασκευαστικές εργασίες. "Η πλειονότητα αυτών που εξακολουθούν να ευρίσκονται παγιδευμένοι στο εσωτερικό του κτιρίου είναι εργάτες. Ήταν ένα υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο", δήλωσε η Μάντι Γκόβεντερ, Εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Τόνγκαατ, μιας περιοχής στα προάστια του Ντέρμπαν.

Η ιδιωτική εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών ER24 ανακοίνωσε ότι "έως και πενήντα άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο εμπορικό κέντρο του Τόνγκαατ" και σημείωσε ότι "έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου, ενώ άλλοι δεκαοκτώ άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά και δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση".

Οι δημοτικές Αρχές είχαν εξασφαλίσει δικαστική εντολή πριν έναν μήνα για να σταματήσουν τις εργασίες κατασκευής στο εμπορικό κέντρο, δήλωσε την ίδια ώρα υψηλόβαθμος δημοτικός αξιωματούχος.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου