Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στη Βηρυτό

Καταδίκασε η αμερικανική κυβέρνηση την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη κοντά στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό καλώντας παράλληλα σε αυτοσυγκράτηση. Πρωτοφανείς δηλώσεις στήριξης προς το Ιράν από το αμερικανό ΥΠΕΞ.

Ο τελευταίος απολογισμός της αιματηρής επίθεσης είναι 23 νεκροί.

«Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να επιδείξουν ηρεμία και αυτοσυγκράτηση αποφεύγοντας την περαιτέρω πυροδότηση αυτής της κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι καταδίκασε την επίθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις, που είναι αδιανόητες και ποταπές, κατά τηγς ιρανικής πρεσβείας στη Βηρυτό», υπογράμμισε στη δική του δήλωση καταδίκης ο κ. Κέρι.
«Απευθύνουμε σε όλα τα μέρη την έκκληση να επιδείξουν ηρεμία και αυτοσυγκράτηση, για να μην επιβαρυνθεί κι άλλο η κατάσταση» τόνισε ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το κόστος της τρομοκρατίας και τόνισε, σε μια σπάνια στήριξη της Τεχεράνης ότι «οι καρδιές μας συντροφεύουν τον ιρανικό λαό έπειτα από αυτήν την βίαιη και αδικαιολόγητη επίθεση, που στέρησε την ζωή τουλάχιστον ενός ιρανού διπλωμάτη».

Source : www.ikypros.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου