Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Οι Βρετανοί υποφέρουν λόγω χρεών

Οι πιο φτωχοί είναι αυτοί που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα της κρίσης στη Βρετανία, αναφέρει έκθεση του Κέντρου Κοινωνικής Δικαιοσύνης, η οποία επισημαίνει ότι το συνολικό προσωπικό χρέος των Βρετανών έχει φτάσει στα 1,4 τρισεκατομμύρια λίρες.

Το ποσό είναι σχεδόν ίσιο με το ΑΕΠ της χώρας και σύμφωνα με τους συντάκτες εξηγεί την επιβάρυνση της ψυχικής υγείας πολλών οφειλετών.

Το χρέος ανά νοικοκυριό στη Βρετανία ανέρχεται σε 54.000 λίρες (64.400 ευρώ). Πρόκειται για ποσό διπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο πριν από μία δεκαετία.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το 2011 σχεδόν τα μισά από τα βρετανικά νοικοκυριά στο χαμηλότερο εισοδηματικό δεκατημόριο ξόδευαν πάνω από το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους στην αποπληρωμή χρεών. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι μένουν άστεγοι κάθε χρόνο λόγω αδυναμίας κάλυψης του στεγαστικού τους δανείου ή οφειλόμενων ενοικίων.

Ο διευθυντής της βρετανικής δεξαμενής σκέψης Κρίστιαν Γκάι δήλωσε ότι τα προβληματικά χρέη διαβρώνουν το ευ ζην ατόμων και οικογενειών. «Η έρευνά μας δείχνει επίσης ότι τα προσωπικά χρέη επιβαρύνουν σημαντικά την ψυχική υγεία, τις σχέσεις και την ευζωία. Σε όλη τη Βρετανία άνθρωποι ξενυχτούν ανησυχώντας για τα οικονομικά τους και τους λογαριασμούς τους», είπε ο κ. Γκάι.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου