Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΛ - Οι «παλιοί»… κάτι χρωστάνε

Ο Ντεγκρά βρίσκεται στην Πάκος, ο Ντόσα βγάζει το ψωμί του στη Βαρσοβία, ο Μαϊκόν γυροφέρνει κάπου στη Βραζιλία, ο Μιχάλης κρέμασε τα παπούτσια, ο Πάολο Σέρτζιο ανήκει στην Αρούγκα ενώ ο Βουό, αποχώρησε για τη Γεωργία αφήνοντας στην Κύπρο τη δυσάρεστη ανάμνηση του χαμένου πέναλτι.

Από το ματς της καταραμένης 22ης Μαΐου το ποτήρι της πίκρας πέραν των πιο πάνω, το έχουν πιεί παίκτες όπως οι Αϊρόσα, Καρλίτος, Ουόν, Ντεντέ, Σακέτι, Νικολάου, Μπεμπέ, Μοντέιρο, Εντμάρ και Ορλάντο Σα.


Τούτοι σ’ αντίθεση μ’ αυτούς που μετανάστευσαν έχουν πια ενώπιον τους μια πρόκληση που αφορά τους ίδιους αλλά και τον κόσμο που τους στηρίζει και τους ακολουθεί σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τους. Δεν υπάρχει κανείς εξ αυτών που να μην γνωρίζει τη σημαντικότητα του αγώνα, πόσο μάλλον επειδή είναι ο πρώτος μετά το χαμένο τελικό.


Ομολογουμένως από το πιο πάνω γκρουπ ο παίκτης που έχει φάει με το κουτάλι τα ματς με τον Απόλλωνα είναι ο Έτβιν Ουόν. Από κει και πέρα, οι υπόλοιποι ιδιαίτερα οι πρωταθλητές του 12 έχουν αποδείξει πολλάκις ότι σε τέτοια παιγνίδια δεν μασούν και έχουν τα κότσια να παίζουν τον αντίπαλο στα ίσα και καλύτερα.


Το αίσθημα της «εκδίκησης» είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χαρακτηρίζει τις προσπάθειες των παικτών το ερχόμενο Σάββατο. Ο ποδοσφαιρικός τους εγωισμός έχει δεχθεί τεράστιο κτύπημα το περασμένο Μάη και καλούνται πια να φέρουν το πράγμα στα ίσα και να δώσουν χαρά στον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι ο φετινός Απόλλωνας μόνο εύκολη ομάδα δεν είναι. Σύνολο συμπαγές, με συγκεκριμένη φιλοσοφία δύσκολα διασπάται ενώ η παρουσία ποιοτικών παικτών μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα κατά τη διάρκεια του ματς. Ο Πέτεφ το δουλεύει το πλάνο, βλέπει και ξαναβλέπει τον Απόλλωνα και προσπαθεί να βρει τη φόρμουλα που θα πάρει τον αγώνα.


Όσον αφορά το πλάνο, όπως γράφαμε και από χθες το ερωτηματικό έχει να κάνει με τη θέση του αριστερού εξτρέμ. Η πιθανότητα να δούμε κάποια έκπληξη σίγουρα υφίσταται και κανείς δεν μπορεί να τη προβλέψει…

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου