Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Φρίκη και αποτροπιασμός! Η βαρβαρότητα στο μεγαλείο της – Σκότωσαν χελώνα για να της πάρουν το καβούκι

Τέτοιου είδους περιστατικά αποδεικνύουν με τον πιο φρικτό τρόπο τα μεγάλα κενά στον έλεγχο και στην επιτήρηση αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι

Είναι απαράδεκτη η ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού μας πλούτου από κάποιους επιτήδειους, που θεωρούν μαγκιά και τρόπαιο την αφαίρεση της ζωής για να πάρουν ένα λάφυρο αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε την ανακοίνωση των οικολόγων

Έχει προκαλέσει παγκύπρια φρίκη και αποτροπιασμό η κυκλοφορία της εικόνας με την νεκρή χελώνα της οποίας αφαιρέθηκε το πάνω μέρος από το καβούκι της. Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταδικάζει με έντονο τρόπο τέτοιες βάρβαρες πρακτικές. Είναι απαράδεκτη η ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού μας πλούτου από κάποιους επιτήδειους, που θεωρούν μαγκιά και τρόπαιο την αφαίρεση της ζωής για να πάρουν ένα λάφυρο.

Η πράσινη θαλάσσια χελώνα έχει κηρυχθεί είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύεται από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Διατήρηση της Άγριας Ζωής και των φυσικών βιοτόπων στην Ευρώπη. Η θανάτωση της οποιασδήποτε θαλάσσιας χελώνας αποτελεί αδίκημα, βάση των Ευρωπαϊκών κοινοτικών οδηγιών και της Εθνικής νομοθεσίας.

Έχουμε εγείρει επανειλημμένα το ζήτημα του ελλιπούς ελέγχου της Κυπριακής θάλασσας και ακτών από τις αρμόδιες αρχές. Δεν δεχόμαστε δικαιολογίες για έλλειψη προσωπικού και αδυναμία πληρωμής υπερωριών. Τέτοιου είδους περιστατικά αποδεικνύουν με τον πιο φρικτό τρόπο τα μεγάλα κενά στον έλεγχο και στην επιτήρηση.

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου