Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μέσα σε 28 μήνες αποχώρησαν 43 υπάλληλοι από την Κεντρική

Σαράντα-τρεις εργαζόμενοι αποχώρησαν τους τελευταίους 17 μήνες από την Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή. Μέχρι τον Ιούλιο του 2011 το προσωπικό της Κεντρικής Τράπεζας αριθμούσε 330 πρόσωπα, ενώ στις 15 Νοεμβρίου του 2013 ο αριθμός μειώθηκε και κατήλθε στους 288 εργαζόμενους.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα προσλήφθηκε στην Κεντρική μόνο ένα πρόσωπο στη θέση του ανώτερου λειτουργού Τύπου.

Τα στοιχεία τέθηκαν ενώπιον της Βουλής μετά από αίτημα των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών όταν εξέτασαν το νομοσχέδιο με το οποίο εξαιρούνται από τις περικοπές και από το μορατόριουμ προσλήψεων οι εργαζόμενοι στην Κεντρική.

Βάσει των στοιχείων αποχώρησαν δέκα εργαζόμενοι από το Τμήμα Τραπεζικών Εργασιών Εσωτερικού, έξι πρόσωπα από το Τμήμα Στατιστικής, δύο υπάλληλοι από το Τμήμα Πληροφορικής, τρεις από το Τμήμα Εποπτείας και Ρύθμισης Τραπεζικών Ιδρυμάτων, πέντε από το Τμήμα Συστημάτων Πληρωμής και Λογιστικών Υπηρεσιών, ένας από το Τμήμα Οικονομικών Ερευνών και τρεις από το Τμήμα Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Επίσης αποχώρησαν δύο εργαζόμενοι από το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Αγορών, τρεις από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, δύο από την Υπηρεσία Ασφάλειας, ένας από το γραφείο του Διοικητή και Επικοινωνίας, ένας από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ένας από τη Βιβλιοθήκη και τρεις ανώτεροι διευθυντές. 

 Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου