Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

53η επέτειος Ανεξαρτησίας: Φόρο τιμής αποτίουν κόμματα-οργανώσεις

Κόμματα και οργανώσεις με διακηρύξεις τους αποτίουν φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απευθύνουν παράλληλα μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας στον αγώνα για την τελική δικαίωση.

Κυπριανού: Σωστή λύση του Κυπριακού θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη
Την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ να στηρίξει τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για λύση με την προϋπόθεση ότι αυτή θα βασίζεται σε αρχές, επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ σε εκδήλωση για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι απαιτείται συλλογικότητα και ενότητα που θα βασίζεται στις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου και στην έγκαιρη διαβούλευση της Κυβέρνησης με τα κόμματα.

Είναι πεποίθηση μας, είπε ο κύριος Κυπριανού, ότι σωστή λύση του Κυπριακού θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο για να μπούμε σε πορεία οικονομικής ανάκαμψης.

Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι οι συνέπειες των αποφάσεων που έλαβε ο κύριος Αναστασιάδης με την Τρόικα στο Eurogroup, δυσκολεύουν τη ζωή του λαού μέρα με τη μέρα.

Η Κυβέρνηση, είπε, προσπαθεί να πείσει ότι περίπου τα δύσκολα πέρασαν ενώ στην πράξη συμβαίνει το αντίθετο.

Β. Παπαϊωάννου: Κορυφαία εθνική προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού
Η επίλυση του Κυπριακού, με την απελευθέρωση των κατεχομένων περιοχών και την επανένωση της Κύπρου, παραμένει η κορυφαία εθνική προτεραιότητα για την Ελλάδα αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του για την σημερινή επέτειο ο Πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου

Τονίζει επίσης ότι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, στηρίζουν τις προσπάθειες της κυπριακής Κυβέρνησης, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Υπ. Παιδείας: Προτάσσουμε την ωριμότητα, τη συλλογικότητα και την υπευθυνότητα
Σε μήνυμα με την ευκαιρία της σημερινής επετείου, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος επισημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις της τουρκικής επιθετικότητας και αδιαλλαξίας καθώς και οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, τόνισε, προτάσσουμε την ωριμότητα, τη συλλογικότητα και την υπευθυνότητα του λαού μας και δηλώνουμε για μια ακόμα φορά την πίστη μας στη νέα γενιά που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου