Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Έτοιμο για τη δημοσιότητα το πόρισμα για την Οικονομία

Λευκωσία: Την Παρασκευή θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, σύμφωνα με έγκυρη κυβερνητική πηγή.

Μία μέρα προηγουμένως, δηλαδή την Πέμπτη, το πόρισμα θα δοθεί στους Υπουργούς στο πλαίσιο συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το πόρισμα θα δημοσιοποιήσει η ίδια η Ερευνητική Επιτροπή.

Στις 06:30μ.μ. τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον πρόεδρο της κ. Πική συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με το πόρισμα, το οποίο παρέδωσαν στο γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για το έργο της Επιτροπής, την ευαρέσκεια του για την έγκαιρη ετοιμασία και υποβολή της σχετικής Έκθεσης, με βάση τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι τα μέλη της Επιτροπής Εργάστηκαν αμισθί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε με την εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής για τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης, αμέσως μετά την κατάθεση της στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Πικής είπε : «Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μας, είχαμε πει ότι θα καταβάλουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εκπληρώσουμε την αποστολή μας στο ακέραιο. Φιλοδοξούμε ότι επιτελέσαμε το καθήκον μας».

Ερωτηθείς κατά πόσον η Eπιτροπή έχει διαπιστώσει πολιτικές ευθύνες, ο κ. Πικής απέφυγε να απαντήσει, ενώ παρέπεμψε στη δημοσιοποίηση του πορίσματος.


- Source at: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου