Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

WTA - Αγνώριστη η Σερίνα

Μετά τη μέτρια πρεμιέρα της στο Πεκίνο κόντρα στη Βέσνινα και το ξέσπασμα στη ρακέτα της στον αποκλεισμό από τον 1ο γύρο των διπλών, η Σερίνα Γουίλιαμς δυσκολεύτηκε πολύ να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητικής Φραντσέσκα Σκιαβόνε για το 2ο γύρο τoυ China Open την Τρίτη, δείχνοντας να μην βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αγνώριστη, προς το χειρότερο, παρουσιάζεται η Σερίνα Γουίλιαμς στο πρώτο της τουρνουά μετά την κατάκτηση του τίτλου στο US Open που ήταν και το 17ο Grand Slam στη λαμπρή καριέρα της Αμερικανίδας.

Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, είναι πολύ νευρική στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών της στο Πεκίνο και αυτά τα νεύρα έχουν αντίκτυπο και στις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο Premier Mandatory τουρνουά της WTA.

Αρχικά, ήταν το μέτριο ντεμπούτο της στα μονά, όπου κέρδισε με δυσκολία 6-4, 6-2 την Έλενα Βέσνινα.

Ακολούθησε ο αποκλεισμός στον 1ο γύρο των διπλών, όπου με συμπαίκτρια την αδερφή της Βίνους, ηττήθηκαν στο match tie break από τις Χάμπερ/Τσαν.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η Σερίνα έκανε double fault σε match point των αντιπάλων της και πριν πάει να δώσει το χέρι της στο φιλέ, ξέσπασε στη ρακέτα της την οποία έκανε κομμάτια.

Την Τρίτη, η 32χρονη Αμερικανίδα έδωσε το δεύτερο αγώνα της στο μονό, αντιμετωπίζοντας την Φραντσέσκα Σκιαβόνε η οποία παρουσιάστηκε πολύ δυνατή κόντρα στο Νο1 του ταμπλό.

Τελικά, μετά από μεγάλη προσπάθεια να ανατρέψει το σκορ στο 2ο σετ, η Γουίλιαμς έφτασε στη νίκη με 6-4, 7-5 μετά από 1 ώρα και 48 λεπτά συναρπαστικού αγώνα στο κεντρικό court των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Πεκίνου.

Η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπη, με τη Γουίλιαμς να παίζει νευρικά και αγχωμένα και τη Σκιαβόνε να θυμίζει την προ τριετίας τενίστρια που συγκαταλεγόταν ανάμεσα στις κορυφαίες της κατάταξης.

Μάλιστα, η 33χρονη Ιταλίδα, Νο50 στον κόσμο, είχε προβάδισμα με break στο 2ο σετ ενώ είχε και 2 set points την ώρα που η Σερίνα σέρβιρε στο 3-5 για να παραμείνει στο σετ.

Τελικά, η Γουίλιαμς κράτησε το σερβίς της και με δύο απανωτά breaks στο 9ο (5-4) και 11ο game (6-5), κατάφερε να πάρει τις μπάλες και να σερβίρει επιτυχημένα για τη νίκη, κλείνοντας θέση στις "16" κορυφαίες της διοργάνωσης.

Στον 3ο γύρο του China Open, η Σερίνα θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα μεταξύ της Μαρία Κιριλένκο και της Ούρσουλα Ραντβάνσκα.

Λίγο αργότερα, η Σαμπίν Λισίτσκι πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και κέρδισε εύκολα με 6-1, 6-2 τη Βίνους Γουίλιαμς.

Τρίτη 01/10: 2ος γύρος China Open
6-Wozniacki (Denmark) beat Niculescu (Romania) 6-3 6-1
Kirilenko (Russia) beat Radwanska (Poland) 6-4 6-4
10-Vinci (Italy) beat Shuai (China) 3-6 6-3 6-1
13-Lisicki (Germany) beat V.Williams (U.S.) 6-1 6-2
12-Suarez Navarro (Spain) beat Davis (U.S.) 6-4 6-2
1-S.Williams (U.S.) beat Schiavone (Italy) 6-4 7-5

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου