Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΕΛ - Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Το ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

Ο προβληματισμός μάλιστα γίνεται εντονότερος μετά από κάθε παιχνίδι που δίνει η ομάδα. Δέκα επίσημα παιχνίδια έχει δώσει μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ και ακόμα όλοι αναμένουν να δουν έστω και την παραμικρή βελτίωση στην απόδοση της ομάδας. Τίποτα όμως. Το Σάββατο το βράδυ στο «Αμμόχωστος» ήταν μια απ’ τα ίδια. Μια ομάδα χωρίς νεύρο, ποδοσφαιριστές χωρίς πάθος και ένας Πάουλο Σέρτζιο «κολλημένος» στις εμμονές του. Να χρησιμοποιεί δηλαδή τους ίδιους ποδοσφαιριστές, χωρίς να δίνει έστω και τον ελάχιστο χρόνο σε κάποιον άλλο να δείξει εάν μπορεί να τον υπολογίζει.

Για παράδειγμα το καλοκαίρι έγινε τόσος ντόρος για την απόκτηση του νεαρού Κώστα Αρτυματά από την Ένωση και ακόμα οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αναμένουν να τον δουν να αγωνίζεται σε επίσημο παιχνίδι, έστω και σε αλλαγή. Ακόμα και ο Καμπράλ φαίνεται να πήρε φανέλα βασικού διότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή μετά τον τραυματισμό του Ντα Σίβλα. Πάλι καλά δηλαδή που το βράδυ του Σαββάτου βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά ο Ούρκο Πάρντο και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Διότι στην επανάληψη η εικόνα που παρουσίασε ο ΑΠΟΕΛ ήταν με μία λέξη αποκαρδιωτική.
Όλα αυτά και πολλά άλλα δεν περνούν απαρατήρητα από τη διοίκηση. Προς το παρόν όμως αυτό που έντεχνα διαρρέει προς τα έξω είναι ότι η όποια απόφαση θα οριστικοποιηθεί μετά το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Άρη την ερχόμενη Δευτέρα. Το ότι ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας, ίσως αυτό κάτι να λέει...

Δεν αστειεύονται οι Γερμανοί
Μέχρι τότε όμως μεσολαβεί την ερχόμενη Πέμπτη ο αγώνας με την Άιντραχτ για την 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Ένα παιχνίδι το οποίο στον ΑΠΟΕΛ δίνουν μεγάλη έμφαση αφού ο στόχος είναι η καλή πορεία και γιατί όχι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Πόσο όμως μπορεί να αλλάξει η εικόνα της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να πάρει το ζητούμενο; Οι Γερμανοί δεν έρχονται στην Κύπρο για τουρισμό, κάτι το οποίο καταμαρτυρούν και οι αριθμοί. Ζήτησαν 4.000 εισιτήρια και τους δόθηκαν 2.200. Την αποστολή θα συνοδεύσουν πέραν των 20 δημοσιογράφων, αριθμός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει. Πέραν τούτων, η Άιντραχτ θεωρείται η καλύτερη ομάδα που μετέχει στον όμιλο (με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπορντό).
Το ζητούμενο λοιπόν είναι η ομάδα του Πάουλο Σέρτζιο να παρουσιαστεί σαφώς καλύτερη σε όλους τους τομείς. Και το πιο σημαντικό να πείσει με την απόδοσή της.
Διότι υπάρχει ο φόβος εάν επαναληφθεί η ίδια εικόνα των προηγούμενων παιχνιδιών ο ΑΠΟΕΛ να την πάθει. Άλλωστε οι Γερμανοί δεν αστειεύονται και έρχονται στην Κύπρο με μοναδικό ζητούμενο τους τρεις βαθμούς.

Ίδια δεδομένα
Τα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Ο Πάουλο Σέρτζιο δεν υπολογίζει στους Μαντούκα και Ντα Σίβλα, ενώ ο Βινίσιους αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεσή του αφού το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον αγώνα του Σαββάτου δεν φαίνεται να είναι κάτι το ανησυχητικό. Πάντως, νιώθοντας την πίεση ολοένα να αυξάνεται, δεν αποκλείεται ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στον αγώνα με την Άιντραχτ. 

Source :  http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου