Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα και είχαμε κάποια αποτελέσματα που ξεχώρισαν όπως η νίκη της Δόξας επί της Ανόρθωσης αλλά και αυτή του Ερμή επί της ΑΕΚ Κουκλιών. Κατά τα άλλα πιο εύκολα από ότι δείχνει κέρδισε ο Απόλλωνα την Αλκή ενώ ισοπαλία στο ντέρμπι Ομόνοια-ΑΕΛ. Επιλέξαμε την ενδεκάδα της αγωνιστικής σε ένα σύστημα 4-4-2.

Τερματοφύλακας 
Ρίτσαρτ Κίνγκσον
Ο τερματοφύλακας της Δόξας έκανε καταπληκτική εμφάνιση στον αγώνα με την Ανόρθωση αφού κατέβασε τα ρολά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Φετινό απόκτημα της ομάδας πήρε θέση βασικού από την αρχή της χρονιάς και με τις εμφανίσεις δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα της Δόξας.

Δεξί μπακ
Μάριο Σέρτζιο
Ο πορτογάλος ήταν ο σκόρερ της ομάδας του που έδωσε πολύτιμη νίκη. Η απόδοση του ΑΠΟΕΛ δεν κυμάνθηκε σε ψηλά επίπεδα όπως ο Σέρτζιο ξεχώρισε από την ομάδα του αφού και αμυντικά προσπάθησε.

Αριστερό μπακ
Ηλίας Χαραλάμπους
Ο έμπειρος αμυντικός ήρθε φέτος στην ομάδα της Δόξας και με την παρουσία του έδωσε μεγάλη σιγουριά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στα θετικά και το γεγονός ότι σκοράρει συχνά αφού έχει ήδη δύο γκολ στην φετινή χρονιά συμβάλλοντας και αυτός στην καλή παρουσία της ομάδας του.

Κεντρικός αμυντικός 
Έτβιν Οουόν
Αν και δεν προπονήθηκε κανονικά την εβδομάδα πριν το ντέρμπι ο αρχηγός της ΑΕΛ ήταν και πάλι από τους διακριθέντες της ομάδας του. Καθάρισε κινδύνους μπροστά από την εστία της ομάδας του και βοήθησε να φύγει η ομάδα του με θετικό αποτέλεσμα από την Λευκωσία.

Κεντρικός αμυντικός
Νταβίτ Κατάλα
Ο Ισπανός στην δεύτερη του χρονιά στην ΑΕΚ δείχνει ότι παραμένει μια πολύτιμη λύση στην ομάδα του. Καλές τοποθετήσεις κατεύθυνε την άμυνα της ομάδας του και δεν άφησε να γίνουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του τερματοφύλακα του.

Αμυντικός μέσος 
Μάρκος Γκιουγιόν
Από τις θετικές παρουσίες του Απόλλωνα στην φετινή χρονιά ο ισπανός μέσος κάνει εξαιρετική δουλειά ανασταλτικά. Μάλιστα σκόραρε και το πρώτο του γκολ με την ομάδα του στον αγώνα με την Αλκή και συνέβαλε και αυτός στην νίκη της ομάδας του.

Επιτελικός μέσος 
Ρικάρτο Φερναντέζ
Σαν το παλιό καλό κρασί ο Πορτογάλος και το «πείσμα» κάποιων ομάδων να μην τον εμπιστευόμουν δεν χάλασε κανένα στην Δόξα. Ο αρχηγός της ομάδας στην δεύτερη του χρονιά δείχνει να περνά δεύτερη εφηβεία και οδηγά την ομάδα του σε ασφαλή μονοπάτια.

Δεξί χαφ
Χορχέ Μοντέιρο
Ο Μοντέιρο σε ένα νέο ρόλο φέτος από αυτόν που τον ξέραμε ανταποκρίνεται καλά ενώ μέσα στον αγώνα παίρνει θέση και στα άκρα της ομάδας του βοηθώντας στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Αριστερό χαφ
Γκαούσο Φοφανά
Ο Ιβοριανός ήταν όαση στην άσχημη εμφάνιση της Ανόρθωσης. Ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε από την αρχή του αγώνα να σώσει ότι σώζεται στην ομάδα και προσπάθησε να σπρώξει και την υπόλοιπη ομάδα.

Επιθετικός
Κούλλης Παύλου
Δείχνει αναγεννημένος φέτος ο κύπριος επιθετικό που αν συνεχίσει έτσι θα χτυπήσει σύντομα και την πόρτα της εθνικής ομάδας. Ήδη έχει σκοράρει δύο φορές στο πρωτάθλημα και άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε αγωνιζόμενος βασικός από την αρχή του πρωταθλήματος.

Επιθετικός
Μάρκο Τακμπαζούμι
Ο Νιγηριανός είναι για τρίτη χρονιά στο νησί μας και φέτος έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία. Οι συστάσεις του είναι εξαιρετικές και χθες πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ με την φανέλα του Ερμή.

Ο πάγκος
Σίγουρα δεν μπορεί να χωρέσουν όλοι στην αρχική ενδεκάδα έτσι ο πάγκος αυτήν την εβδομάδα έχει τους
Ρομέρο(τερμ)(ΑΕΛ), Μέρτακκας(ΑΕΚ). Αζεβέδο(Ερμής), Αντράντε(Ομόνοια), Χριστοφίδης(Αλκή), Κυριάκου(Ομόνοια), Ετμάρ(ΑΕΛ), Ταραλίδης(Νέα Σαλαμίνα)


Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου