Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Περισσότερο σεβασμό από τους Κυβερνώντες ζητά το ΑΚΕΛ

Η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να συνεργαστεί για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επίλυση του Κυπριακού αλλά και η Κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί επιτέλους προς ανάλογη κατεύθυνση, δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά την παρέλαση για την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Δαμιανού σημείωσε ότι όλοι πρέπει να εργαστούμε πιο σκληρά προς την κατεύθυνση σφυρηλάτησης πνεύματος ενότητας γύρω από στόχους.

«Και ιδιαίτερα το μήνυμα αυτό απευθύνεται προς τους κυβερνώντες, τούτη την ώρα η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να συνδράμει την προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επίλυση του κυπριακού, αλλά και η Κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί επιτέλους προς ανάλογη κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός και περισσότερος αλληλοσεβασμός», συνέχισε.

Ο κ. Δαμιανού είπε ότι σήμερα είναι η μέρα μνήμης και τιμής για όλους όσοι αγωνίστηκαν για την δημοκρατία και την εδραίωση της ελευθερίας σε αυτό το τόπο, προσθέτοντας ότι δυστυχώς διάγουμε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας και στο εθνικό πρόβλημα και στην οικονομία.

Χρειάζεται, ανέφερε, να αντιμετωπίσουμε τα φλέγοντα προβλήματα που έχουν μπροστά τους οι συμπολίτες μας, αλλά και να εγκύψουμε με πολλή σοβαρότητα στην επικείμενη πρωτοβουλία για το Κυπριακό πρόβλημα.

Ο κ. Δαμιανού είπε ότι το κόμμα του είναι πανέτοιμο να στηρίξει σωστές ενέργειες που θα προωθούν την προοπτική απελευθέρωσης και επανένωσης, στα πλαίσια μιας λύσης δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, το ΑΚΕΛ στέλλει ξεκάθαρο μήνυμα «σε όλους εκείνους οι οποίοι ενδεχομένως να απεργάζονται λύσεις οι οποίες να είναι θνησιγενείς, ότι ο κυπριακός λαός επιδιώκει απελευθέρωση και επανένωση αλλά στα πλαίσια μιας λύσης που θα είναι βιώσιμη και θα αντέξει στο βάθος του χρόνου».

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου