Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

WTA: Προελαύνουν Σερίνα και Βίκα


Μία νίκη πριν το μεταξύ τους μεγάλο ραντεβού στον τελικό του Western & Southern Open του Σινσινάτι, βρίσκονται οι δύο top seeded, Σερίνα Γουίλιαμς και Βικτόρια Αζαρένκα οι οποίες στα προημιτελικά της Παρασκευής ξεπέρασαν τα εμπόδια των Χάλεπ και Βοζνιάκι αντίστοιχα, κλείνοντας το μάτι στον τίτλο. 


Δύο μεγάλα παιχνίδια που θα κρίνουν τις φιναλίστ στο Σινσινάτι, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το Σάββατο για τα ημιτελικά της Premier 5 διοργάνωσης.

Η Σερίνα Γουίλιαμς θα αντιμετωπίσει τη ξεκούραστη Να Λι (02:00GR) ενώ η Βικτόρια Αζαρένκα θα τεθεί αντιμέτωπη με την επίσης πρώην Νο1 του κόσμου, Γέλενα Γιάνκοβιτς (04:00GR).

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, Σερίνα Γουίλιαμς, πραγματοποίησε ένα σχεδόν τέλειο εναρκτήριο σετ κόντρα στη Σιμόνα Χάλεπ και αφού χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά στο 2ο, επικράτησε με 6-0, 6-4 της ανεβασμένης Ρουμάνας, κλείνοντας το μεγάλο ραντεβού με την Να Λι στις "4" καλύτερες του θεσμού.

Η Κινέζα, Νο5 του ταμπλό, είχε ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην 4αδα αφού η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσένα στην πατρίδα της, δίνοντας με walk over την πρόκριση στην Λι.

Παρά την πολύ καλή της εμφάνιση στο 1ο σετ, στη συνέχεια η Γουίλιαμς παρουσίασε τα γνωστά προβλήματα στο παιχνίδι της, με τα πολλά λάθη και την έλλειψη αυτοπεποίθησης στα χτυπήματά της.

"Σίγουρα δεν έχω παίξει καλά όλη την εβδομάδα. Για να είμαι ειλικρινής, είναι περίεργο που βρίσκομαι ακόμα ζωντανή στο τουρνουά. Στο 1ο σετ έπαιξα πολύ καλά. Στο τέλος του ματς, μετράει όχι το πως έπαιξες αλλά η νίκη. Είναι καλό αποτέλεσμα. Είμαι ακόμη ζωντανή και θα δούμε πως θα εξελιχθεί το τουρνουά" τόνισε η Γουίλιαμς η  οποία προηγείται με 7-1 στις νίκες της Να Λι.

"Είναι πολύ δύσκολη αντίπαλος. Είναι πολύ fit και έχει πολύ καλό παιχνίδι, οπότε θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για μένα" είπε η 31χρονη.

Στον τελευταίο προημιτελικό της Παρασκευής, η Βικτόρια Αζαρένκα κατάφερε να πάρει στις λεπτομέρειες τη νίκη απέναντι στην Καρολίν Βοζνιάκι, πετυχαίνοντας την τρίτη της νίκη κόντρα στη Δανέζα σε συνολο εφτά αναμετρήσεων (3-4).

Η 24χρονη Λευκορωσίδα, Νο2 του ταμπλό και του κόσμου, επιβλήθηκε με 6-3, 7-6(5) της πρώην Νο1 της κατάταξης μετά από ένα σκληρό παιχνίδι που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες.

Στα ημιτελικά του Σινσινάτι, η Βίκα θα συναντήσει την φορμαρισμένη Γέλενα Γιάνκοβιτς που πέτυχε σπουδαία νίκη με 6-0, 6-4 επί της Ρομπέρτα Βίντσι, Νο12 του ταμπλό, ανατρέποντας το προβάδισμα με 2-4 games της Ιταλίδας στο 2ο σετ.

"Στα προηγούμενα ματς, έπαιξα χάλια στο 1ο σετ όμως σήμερα ήταν διαφορετικά. Μπήκα πολύ δυνατά και είχα αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου. Ένιωσα σαν top τενίστρια και πάλι" είπε η Γιάνκοβιτς μετά το ματς.

Παρασκευή 16/08: Προημιτελικά Western & Southern Open
2-Azarenka (Belarus) beat 10-Wozniacki (Denmark) 6-3 7-6(5) 
1-Williams (U.S.) beat Halep (Romania) 6-0 6-4                  
14-Jankovic (Serbia) beat 12-Vinci (Italy) 6-0 6-4             
5-Li Na (China) beat 4-Radwanska (Poland) WO
Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου