Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

«Επιδημία» διαρρήξεων και κλοπών στη Μύκονο

Ηταν Σάββατο βράδυ. Γάλλοι τουρίστες που είχαν μόλις καταφθάσει με ιδιωτικό τζετ στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, πέρασαν από τη βίλα του επιχειρηματία-οικοδεσπότη τους να αφήσουν τα πράγματά τους και κατευθύνθηκαν σε εστιατόριο της περιοχής για να δειπνήσουν. 

Οταν γύρισαν σπίτι, τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη: ο ξενώνας στον οποίο διέμεναν είχε παραβιαστεί και είχαν κλαπεί ρολόγια συνολικής αξίας 60.000 ευρώ, 20.000 ευρώ σε μετρητά, φορητοί υπολογιστές, ακόμα και τα διαβατήριά τους. 

«Πρέπει να τους είχαν παρακολουθήσει από το αεροδρόμιο», λέει στην «Κ» ο Χ.Σ., ο επιχειρηματίας του οποίου οι καλεσμένοι υπέστησαν το οδυνηρό αυτό καλωσόρισμα στο νησί. Οπως μας λέει, η Αστυνομία έκανε περίπου μιάμιση ώρα να φτάσει στο σπίτι. «Μας είπαν ότι άργησαν επειδή είχαν γίνει πολλές άλλες διαρρήξεις εκείνο το βράδυ», θυμάται.

Εκτός από τον συνωστισμό στα σοκάκια, την ηχορρύπανση στις παραλίες και τα κρούσματα αντιμνημονιακού νεοπλουτισμού στα νυχτερινά κέντρα, οι τουρίστες της Μυκόνου έχουν να αντιμετωπίσουν φέτος μια μικρή επιδημία εγκλημάτων κατά της περιουσίας τους. 

Αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, οι κλοπές τον φετινό Αύγουστο θα ξεπεράσουν τα περσινά επίπεδα στο νησί – κάτι που ισχύει ήδη, μόλις στα μισά του μήνα, για τις ληστείες. Ωστόσο, όπως δηλώνει στην «Κ» ο Ευάγγελος Κεφάλας, πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, παρά τις ενισχύσεις που παρασχέθηκαν, κυρίως με τη μορφή δοκίμων αστυφυλάκων, «θα επιθυμούσαμε να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία στο νησί» (σύμφωνα με την ΕΑΥΚ, χωρίς τις εποχικές ενισχύσεις, το αστυνομικό τμήμα Μυκόνου είναι υποστελεχωμένο σε επίπεδο 20%).

Η Ενωση είχε ζητήσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενισχύσεις για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. «Θέλαμε να μας φέρουν Ομάδες Καταστολής και Πρόληψης Εγκληματικότητας, όπως είχε γίνει πρόπερσι», εξηγεί ο κ. Κεφάλας. Oπως όμως ενημερώθηκε, οι εν λόγω μονάδες, που αποτελούνται από 7 με 10 ή 11 αστυνομικούς συν δύο περιπολικά, δεν κατέστη δυνατό να αποσταλούν, λόγω αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δεν είναι όμως όλα τα νέα αρνητικά. Ιδιοκτήτης μυκονιάτικου ξενοδοχείου όπου σημειώθηκε μία κλοπή στην αρχή της σεζόν, εξεπλάγη θετικά όταν κατέφθασε η Σήμανση στον τόπο του εγκλήματος. 

«Στο παρελθόν, τα θύματα των κλοπών έπρεπε να πληρώσουν, γύρω στα 200 ευρώ, για να έλθει το κλιμάκιο της Σήμανσης από τη Σύρο», δηλώνει στην «Κ». Η Σήμανση επισκέφθηκε και τον ξενώνα όπου διέμεναν οι άτυχοι Γάλλοι, αλλά οι έρευνες δεν έχουν ακόμα φέρει αποτέλεσμα. Ισως η μόνη τους παρηγοριά να είναι ότι χωρίς ρολόγια απολαμβάνουν πιο ελεύθερα τη ροή του κυκλαδίτικου χρόνου.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου