Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Εσείς ξέρατε πως βλέπει ένας άνθρωπος με αχρωματοψία; (ΦΩΤΟ)

Μια καινοτομία ενός Ιάπωνα ειδικού, ο οποίος εμπνεύστηκε να δημιουργήσει ξανά ακόμη και πίνακες του Van Gogh με «φίλτρο» αχρωματοψίας.

Οι φήμες που θέλουν τον γνωστό ζωγράφο που έμεινε στην ιστορία να έπασχε από αχρωματοψία είναι πολλές. Τις φήμες αυτές στηρίζει και η θεωρεία που επεξηγεί το λόγο που ο Van Gogh ζωγράφιζε με απότομες και πολλές φορές «βίαιες» πινελιές στα έργα του.

Όταν ο Ιάπωνας ειδικός, είχε την ευκαιρία να δει τα έργα του Van Gogh σε ένα δωμάτιο το οποίο μέσα από ειδικό φίλτρο στο φωτισμό του, μετέτρεπαν την όραση του, με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεται ότι βλέπει σαν να έχει αχρωματοψία, συνειδητοποίησε ότι τα έργα του μεγάλου ζωγράφου ήταν ακόμη πιο όμορφα, πιο ωραία αλλά και ζωντανά!

Ο Ιάπωνας Kazunori Asad λοιπόν, αποφάσισε να δημιουργήσει εκ νέου τα έργα του Van Gogh όπως τα έβλεπε μέσα στο δωμάτιο με φίλτρο! Έργα με αχρωματοψία δηλαδή!

Το αποτέλεσμα εκτός από το ότι είναι καινοτόμο αλλά ενδιαφέρων συνάμα, δίνει την ευκαιρία στον κάθε ένα να κατανοήσει το πώς βλέπει κάποιος με αχρωματοψία…

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, έχοντας κατά νου ότι πρώτα είναι η φωτογραφία όπως τη βλέπει ένας άνθρωπος με κανονική όραση και μετά η ίδια εικόνα με το «φίλτρο» της αχρωματοψίας:


















Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου