Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΕΤΩΝ 83 ΜΕ "ΧΡΥΣΕΣ" ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

Σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής έχει εντοπίσει ο Φόρος Εισοδήματος, μετά από έρευνες που αφορούσαν αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, με στόχο να βρεθούν φοροφυγάδες. Το πιο ακριβό αυτοκίνητο, που ο ιδιοκτήτης του ελέχθηκε από το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων για φοροδιαφυγή, ήταν αξίας €235.000.

Από το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων κλήθηκαν να προσκομίσουν σχετικά δικαιολογητικά για τις πηγές χρηματοδότησης των αυτοκινήτων πολυτελείας που αγόρασαν και που είναι εγγεγραμμένα στο όνομά τους, συνολικά 157 πρόσωπα εκ των οποίων τα 77 αφορούν άτομα και τα 80 εταιρείες. 

 Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων και δύο περιπτώσεις πολυτελών αυτοκινήτων αξίας άνω των €80.000 όπου ιδιοκτήτριες, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, είναι δύο γυναίκες ηλικίας 73 χρονών και 83 χρονών, οι οποίες δεν είναι καν σε θέση να οδηγούν!

 Είναι προφανές πως τα αυτοκίνητα έχουν εγγραφεί επ’ ονόματί τους, για να αποφύγουν συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή φόρου εισοδήματος. Για 49 περιπτώσεις αυτοκινήτων όπου η συνολική αγοραία αξία τους υπερβαίνει τα €5,2 εκατομμύρια, οι ιδιοκτήτες τους αρνήθηκαν να προσκομίσουν τα στοιχεία που ζήτησε το ΤΕΠ. 

Ως αποτέλεσμα τούτου, θα παραπεμφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης ενώ θα τους επιβληθεί εντός των επόμενων ημερών φόρος εισοδήματος στον πιο ψηλό συντελεστή, που είναι 35% πάνω στην αγοραία αξία του κάθε αυτοκινήτου ξεχωριστά.

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου