Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Εξονυχιστικές έρευνες και απρόσμενες εξελίξεις φέρνει η έρευνα για το Ταμείο Συντάξεων της Cyta

- Ραγδαίες οι εξελίξεις, συνεχείς και οι έρευνες σχετικά με την αγοραπωλησία τεμαχίου και το Ταμείο Συντάξεων της Cyta
- Σκάλισμα λογαριασμών σε τράπεζες
- Εντοπίστηκαν επιταγές που πιθανών να εμπλέκουν και μέλη της Αστυνομίας

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στις έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με την αγοραπωλησία του τεμαχίου που ανήκε στον Τουρκοκύπριο Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά, το οποίο τελικά πωλήθηκε στο Ταμείο Συντάξεων της Cyta, επένδυση για την οποία γίνεται και έρευνα από Επιτροπή σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Οι εξετάσεις εισήλθαν σε βάθος και από το σκάλισμα λογαριασμών σε τράπεζες, έχουν προκύψει συνταρακτικά στοιχεία που δείχνουν τουλάχιστον πως υπάρχουν πολλά προς διερεύνηση και τα οποία γεννούν ερωτηματικά.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφέρουν ότι οι ανακριτές έχουν εντοπίσει επιταγές που εκδόθηκαν από εμπλεκόμενο επ’ ονόματι αστυνομικών. Αυτό προκάλεσε σοκ στην ηγεσία της Αστυνομίας που έδωσε οδηγίες για συγκέντρωση μαρτυριών και άλλου υλικού, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως την υπόθεση.

Για τις εξελίξεις οι ανακριτές τηρούν ενήμερο και τον αναπληρωτή Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, ενώ μελετούνται οι επόμενες κινήσεις με πάσα μυστικότητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν άσχετες και οι προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος έκανε λόγο για σημαντικά ευρήματα και συνέστησε υπομονή για λίγες ημέρες.

Τώρα όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ανακριτές θα ερευνήσουν για ποιο λόγο έχουν εκδοθεί οι επιταγές σε μέλη της Αστυνομίας, κάτω από ποιες προϋποθέσεις και ποιος ήταν ο ρόλος τους, αν είχαν, στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Αναμένεται , προστίθεται στο δημοσίευμα, ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν εξελίξεις που αφορούν γενικά την υπόθεση της αγοραπωλησίας του συγκεκριμένου τεμαχίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακριθεί κανένα πρόσωπο που δυνατόν να θεωρείται ύποπτο, κάτι που θα γίνει με το πέρας των ερευνών.

Στην όλη έρευνα που έχει καλύψει αρκετό έδαφος, μετέχει και η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) ενώ αναμένονται νέες κινήσεις για αποκάλυψη λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων και εταιρειών.
Παράλληλα, οι ανακριτές συγκεντρώνουν το υλικό από την Ερευνητική Επιτροπή που διορίστηκε για το θέμα ώστε να διαπιστώσει κατά πόσο προκύπτουν ευθύνες από την αγοραπωλησία της γης από τη Cyta.

Σημειώνεται ότι την έρευνα διέταξε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας μετά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιόν του.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου