Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Εκτός ελέγχου πυρκαγιές σε έξι μέτωπα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση των πυργκαγιών που μαίνονται εκτός ελέγχου σε Επισκοπή, Ανώγυρα, Αγία Φύλα, Ύψωνα, Χόλη και Πύργο Τυλληρίας.

Υπο έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Παρεκκλησιά, όπου νωρίτερα απειλήθηκαν σπίτια. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο του Τμήματος Δασών και δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα στο χωριό Ανώγυρα εργάζονται έξι οχήματα της Πυροσβεστικής, δύο ελικόπτερα της αστυνομίας και ένα του Τμήματος Δασών.
Εξάλλου, εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε από τις 15:00 σε περιοχή της κοινότητας Χόλη, στην Επαρχία Πάφου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζιή, επιστρατεύτηκαν 6 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 2 οχήματα του Τμήματος Δασών και 1 του Ταμείου Θήρας.

Η κ. Κεμιτζιή δήλωσε πως η φωτιά στο πέρασμά της κατέκαψε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ οι προσπάθειες για την κατάσβεση της συνεχίζονται.

Έκλεισε δρόμος

Λόγω του καπνού, η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, είναι μηδενική, με αποτέλεσμα ο δρόμος να αποκοπεί για την κυκλοφορία και για τις δύο κατευθύνσεις.

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου, χρησιμοποιώντας την έξοδο Επισκοπής, για όσους κατευθύνονται προς Πάφο και την έξοδο Σωτήρας, για όσους κατευθύνονται προς Λεμεσό.

Περιορισμένη είναι η ορατότητα και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την περιοχή Παρεκκλησιάς και την περιοχή Ανώγυρας.

Source: http://www.ant1iwo.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου