Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Αγγλία: Αγαπάμε την Πρέμιερ! (πρόγραμμα)

Η αυλαία της Πρέμιερ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 ανοίγει το μεσημέρι του Σαββάτου και 10 πράγματα που μας κάνουν να ανυπομονούμε για την επανέναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος!


Πολλά «μέτωπα» είναι ακόμα ανοιχτά, όσον αφορά τα μεταγραφικά.

Οι προπονητές των ομάδων είδαν αρκετά πράγματα μέσα από τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, έβγαλαν συμπεράσματα και το πλάνο με το οποίο θα παρουσιαστούν οι σύλλογοι μέσα στο γήπεδο, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή.

Η αλήθεια είναι, ότι δεν χρειάζεται και… ιδιαίτερος λόγος για να ανυπομονεί κανείς για την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ, κάθε καλοκαίρι.

Ωστόσο, κάθε χρονιά, τα δεδομένα και οι εξελίξεις, κάνουν ακόμα πιο… ανυπόμονους τους φίλους του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Το england365.gr παραθέτει και αναλύει τα 10 πράγματα που δίνουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη νέα αγωνιστική περίοδο της Πρέμιερ!

1.Το ντέρμπι της νοτίου Ουαλίας επέστρεψε

Είναι η πρώτη φορά που οι Σουόνσι και Κάρντιφ βρίσκονται μαζί την ίδια χρονιά στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είναι το απόλυτο ντέρμπι της νοτίου Ουαλίας, με τον τεχνικό των «κύκνων», Μίκαελ Λάουντρουπ να δηλώνει πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θυμίζει τις μάχες ανάμεσα σε Ρόμα και Λάτσιο στην Ιταλία!

2.Νέα πρόσωπα στο Μάντσεστερ

Στον πάγκο των δύο συλλόγων του Μάντσεστερ, βρίσκονται πλέον νέα πρόσωπα. Με πολλές δυσκολίες στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθουν και πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουν. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι στη Σίτι θα προσπαθήσει να επαναφέρει τις χαρούμενες μέρες στην ομάδα που παρέλαβε από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ντέιβιντ Μόγιες στη Γιουνάιτεντ καλείται να φανεί αντάξιος των προσδοκιών, αναλαμβάνοντας να συνεχίσει το έργο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οτιδήποτε άλλο πέρα από τον τίτλο, θα θεωρηθεί αποτυχία και για τους δύο…

3.Η επιστροφή του Μουρίνιο

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποσύρθηκε. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι απολύθηκε και αποχώρησε. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, επέστρεψε! Θα καθίσει για δεύτερη φορά στην προπονητική του καριέρα στον πάγκο της Τσέλσι έπειτα από απουσία έξι ετών και θέλει να αφήσει ξανά το σημάδι του στην Πρέμιερ Λιγκ.

4.Παίκτες… μπελάδες

Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν έχει φύγει – ακόμα – από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γκάρεθ Μπέιλ, παραμένει – μέχρι νεοτέρας – στην Τότεναμ. Ο Λουίς Σουάρες, ναι μεν ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά και τις κατά καιρούς δηλώσεις του, αλλά ακόμα κι έτσι, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για όσα σκέφτεται και το μέλλον του στη Λίβερπουλ. Τα δύο από τα τρία μεγαλύτερα σήριαλ της Πρέμιερ Λιγκ είναι σε πλήρη εξέλιξη με την έναρξη του πρωταθλήματος. Και αν στις πρώτες δύο περιπτώσεις οι Μόγιες και Βίλας – Μπόας καλούνται να βρουν λύση για το αγωνιστικό τους πλάνο, ο Ρότζερς ξέρει ότι λόγω τιμωρίας, δεν θα έχει διαθέσιμο τον Σουάρες για τα πρώτα έξι ματς του πρωταθλήματος.

5.Ενδιαφέρον στο «Βίλα Παρκ»

Η πορεία της Άστον Βίλα στο περσινό πρωτάθλημα, η προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού και ο Κριστιάν Μπεντεκέ που αποδείχθηκε… λίρα εκατό, ήταν τα κύρια στοιχεία που χαρακτήρισαν πέρυσι τους «χωριάτες». Φέτος, ο Πολ Λάμπερτ, έχοντας διαθέσει περίπου 13 εκατ. λίρες για την απόκτηση πέντε νέων ποδοσφαιριστών και με την ελπίδα κάποιος από αυτούς να αποδειχθεί… νέος Μπεντεκέ, θέλει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και σαφώς, κάτι καλύτερο. Αν μη τι άλλο, η Άστον Βίλα θα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες.

6.Εμφανίσεις για γέλια

Όσο ενδιαφέρον κι αν συγκεντρώνουν κάθε χρόνο οι εμφανίσεις των ομάδων, υπάρχουν ορισμένες που... θα προκαλέσουν γέλιο. Όπως, η εκτός έδρας φανέλα της Σουόνσι που θυμίζει… τον χάρτη του ποδηλατικού γύρου Tour De France, με το μπλε και το κίτρινο χρώμα. Επίσης, η φανέλα με την οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίζει στα γήπεδα των αντιπάλων της, θυμίζει… πανί για πικ-νικ! Η Άστον Βίλα προτίμησε… τη σκακιέρα, ενώ για την εκτός έδρας και την τρίτη εναλλακτική εμφάνιση της Λίβερπουλ, ένας Θεός ξέρει τι σκέφτονταν οι δημιουργοί.

7.Γέμισαν… «κανόνια»

Πολλά εκατομμύρια λίρες διατέθηκαν το φετινό καλοκαίρι από τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής. Η Κάρντιφ πήρε τον Αντρέας Κορνίλιους (7,5εκατ.), η Κρίσταλ Πάλας τον Ντουάιτ Γκάιλ (6 εκατ.), η Νόριτς τον Ρίκι Φαν Βολφσβίνκελ (8,5 εκατ.) και τον Γκάρι Χούπερ (5 εκατ.), η Σάντερλαντ τον Ζόζι Άλτιντορ (6,5 εκατ.), η Σουόνσι τον Γουίλφριντ Μπονί (12 εκατ.) και η Γουέστ Μπρομ τους Ανελκά (ελεύθερος) και Ματέι Βίντρα (δανεικό).

8.Καλωσορίζουμε τη Goal Line Technology

Έπειτα από πολλή σκέψη, πολλά περιστατικά που έδειχναν ότι χρειάζεται στα αγγλικά γήπεδα, η τεχνολογία γραμμής θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Η αλήθεια είναι ότι η Goal Line Technology θα «επέμβει» ελάχιστες φορές στα παιχνίδια της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά όποτε συμβεί αυτό, θα αποδίδεται απόλυτη δικαιοσύνη, κόντρα σε ό,τι είχαμε παρατηρήσει μέχρι πρότινος. Θα έχει ενδιαφέρον, δε, να μάθουμε και ποιος θα είναι ο ποδοσφαιριστής, στον οποίο θα κατακυρωθεί γκολ για πρώτη φορά στην ιστορία από την τεχνολογία…

9.Η κόντρα του Τάινσαϊντ

Από τη μια, ένα ήρεμο καλοκαίρι για τη Νιούκαστλ, έγινε… εκρηκτικό με την επιστροφή του Τζο Κινίαρ στον σύλλογο. Η κόντρα του με τους οπαδούς, το γεγονός πως… καλά – καλά δεν ξέρει τους παίκτες της ομάδας και η πιθανή διαφωνία του Άλαν Πάρντιου σε αγωνιστικά θέματα, ενδεχομένως να κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την κατάσταση στις «καρακάξες».

Στη Σάντερλαντ, ο Πάολο Ντι Κάνιο αποκτούσε… σαν τρελός νεαρούς ποδοσφαιριστές που μαζί με τους έμπειρους, θα σχηματίσουν ένα ιδιαίτερο σύνολο, δυνατό, ορεξάτο και αποτελεσματικό. Το Τάινσαϊντ παίρνει φωτιά σε κάθε ντέρμπι των δύο ομάδων και όσα έχουν σημειωθεί στα δύο αντίπαλα «στρατόπεδα», μας κάνουν να περιμένουν ακόμα πιο ανυπόμονα αυτά τα ματς.

10.Τηλεοπτικός «πόλεμος»

Η 17η Αυγούστου δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και την κορύφωση της κόντρας μεταξύ των καναλιών Skysports και ΒΤSport, τα οποία έχουν τα δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων. Το Skysports που συνεχίζει να διατηρεί τη μερίδα του λέοντος, θέλησε να υπενθυμίσει το ποιος έχει το πάνω χέρι, επιλέγοντας για την πρώτη αγωνιστική τις αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός έδρας με τη Σουόνσι) και της Τσέλσι (εντός έδρας με τη Χαλ).

Τόσο η πρώτη παρουσία του Μόγιες στον πάγκο των πρωταθλητών Αγγλίας, όσο και η επιστροφή του Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις δυο αναμετρήσεις, ενώ την ίδια ώρα το BT Sport θα αρκεστεί στη μετάδοση του αγώνα της Λίβερπουλ με την Στόουκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Σάββατο 17/8 (17:00)

Λίβερπουλ – Στόουκ (14:45)
Άρσεναλ – Άστον Βίλα
Νόριτς – Έβερτον
Σάντερλαντ – Φούλαμ
Γουέστ Μπρομ – Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ – Κάρντιφ
Σουόνσι – Μαν. Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 18/8

Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ (15:30)
Τσέλσι – Χαλ (18:00)

Δευτέρα 19/8

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ (22:00)


Δείτε το τρέιλερ της νέας αγωνιστικής περιόδου:


Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου