Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ATP: Αντίο και από Μάρει!

Λίγες στιγμές μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό του Τζόκοβιτς στα προημιτελικά του Western & Southern Open απ'τον Ίσνερ και το Νο2 του ταμπλό,
Άντι Μάρει αποχαιρέτησε πιο πρόωρα από το αναμενόμενο το Σινσινάτι αφού γνώρισε την δίκαιη ήττα στα δύο σετς απ'τον ψυχρό εκτελεστή Τόμας Μπέρντιχ!

Ο εκπληκτικός Τόμας Μπέρντιχ έγινε ο τρίτος, χρονικά, τενίστας που εξασφαλίζει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τελευταίου μεγάλου τουρνουά προετοιμασίας πριν το US Open, αποκλείοντας τον υπερασπιστή του τελευταίου Grand Slam της σεζόν, Άντι Μάρει.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά απο εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Βρετανό, επιβλήθηκε με 6-3, 6-4 του αντιπάλου του και περιμένει το νικητή του "αιώνιου" ντέρμπι, Φέντερερ-Ναδάλ για να μάθει τον αντίπαλό του στους "4" του Οχάϊο.

Ο 27χρονος Τσέχος, δεν δέχθηκε break στο σερβίς του και με το δικό του σερβίς να πετάει φωτιές, έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση αφού ήταν σαφώς ανώτερος απ'τον επιρρεπή στο λάθος Μάρει.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του Μπέρντιχ στα ημιτελικά του Cincinnati Masters, μετά το 2011 όταν είχε αποκλειστεί απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Big Tomas επιβεβαίωσε την παράδοση που τον θέλει, έστω και με βραχεία κεφαλή, να κερδίζει τον Μάρει, πετυχαίνοντας την 6η του νίκη κόντρα στον Βρετανό σε σύνολο 10 αναμετρήσεων (6-4).

Το break που πέτυχε στο 8ο game (5-3) του εναρκτήριου σετ, ήταν υπεραρκετό για τον Μπέρντιχ ώστε να πάρει προβάδισμα στο σκορ και να θέσει γερές βάσεις για την τελική επικράτηση.

Σώζοντας τρεις ευκαιρίες για break του Μάρει στο ξεκίνημα του 2ου σετ, ο Τσέχος συνέχισε πολύ δυνατά και με νέο break στο 3ο game (2-1), ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο στην 4αδα.

Δείχνοντας περίσσια ψυχραιμία και θάρρος, σερβίροντας σταθερά και δυνατά, ο Μπέρντιχ δεν απειλήθηκε στη συνέχεια και τελικά σφράγισε τη νίκη μετά απο 1 ώρα και 32 λεπτά αγώνα.



Παρασκευή 16/08: Προημιτελικά Cincinnati Masters

6-Βerdych (Czech Republic) beat 2-Murray (G.Britain) 6-3 6-4

Isner (U.S.) beat 1-Djokovic (Serbia) 7-6(5) 3-6 7-5

7-Del Potro (Argentina) beat Tursunov (Russia) 6-4 3-6 6-1

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου