Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Τελετή Διαβεβαίωσης των Νέων Μονίμων Υπαξιωματικών ΣΤΥΑ και ΣΥΔ

Στο Υπουργείο Άμυνας έγινε σήμερα στις 10 το πρωί με κάθε τιμή η καθιερωμένη Τελετή Διαβεβαίωσης των Νέων Μονίμων Υπαξιωματικών της Αεροπορίας.

Διαβάστε το χαιρετισμό που έκανε στην εν λόγω τελετή ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου.

Αγαπητοί Μόνιμοι Υπαξιωματικοί της Αεροπορίας,

Από σήμερα, με τη διαβεβαίωση που δώσατε πριν από λίγο, εντάσσεστε επίσημα στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Καλείστε να υπηρετήσετε με αφοσίωση τις Ένοπλες μας Δυνάμεις και να υλοποιήσετε στην πράξη, τα όσα διδαχθήκατε στις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας, από όπου αποφοιτήσατε με επιτυχία. Δεν έχω καμιά αμφιβολία, ότι θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, για το καλό της Υπηρεσίας αλλά πρωτίστως, της πατρίδας μας.

Η περίοδος κατά την οποία εισέρχεστε στο στράτευμα, είναι ομολογουμένως δύσκολη. Η δεινή οικονομική δυσχέρεια στην οποία περιήλθε η χώρα μας, απαιτεί έντονη προσπάθεια για να εξυψώσουμε το φρόνιμα του λαού μας αλλά και των νέων μας που υπηρετούν θητεία. Να επαυξήσουμε τη μαχητική μας ικανότητα, η οποία δικαίως, θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος στη δημιουργία συνθηκών αποτροπής στην ευρύτερη περιοχή.

Τα πιο πάνω, σε συνδυασμό με την αυξημένη προκλητικότητα από πλευράς Τουρκίας, καθιστά τη συλλογική προσπάθεια και την προσήλωση στο έργο προάσπισης των συμφερόντων της πατρίδας μας, αδήριτη ανάγκη. Καλούμαστε να διατηρήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με κάθε τρόπο, έτσι που να διασφαλίσουμε το μέλλον για τις επερχόμενες γενιές. Να κρατηθούμε με αξιοπρέπεια στη γη που μας κληροδότησαν οι πατέρες μας και να φανούμε αντάξιοι όσων θυσίασαν τη ζωή τους για διατήρηση της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω και πάλι στην Εθνική Φρουρά και εύχομαι στον καθένα σας ξεχωριστά, δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο σας.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου