Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αυτό είναι το παιδί που γεννήθηκε χωρίς αυτιά

Από τα πλευρά του αγοριού που γεννήθηκε χωρίς αυτιά, φτιάχτηκε ένα ζευγάρι καινούρια ειδικά για αυτόν.

Χρησιμοποιώντας χόνδρο από τα πλευρά του, ειδικοί χειρουργοί έφτιαξαν εξ αρχής ένα ζευγάρι αυτιά, τα οποία προσαρμόστηκαν στο κεφάλι του 8χρονου παιδιού.

Ο μικρός Kieran, γεννήθηκε κουφός, χωρίς καθόλου αυτιά, ενώ στη θέση τους υπήρχαν απλά δύο τρύπες.




Μετά από σειρά επεμβάσεων, έγινε εφικτό να αποκτήσει μέρος της ακοής του.
Τώρα ομάδα ειδικών πλαστικών χειρουργών δημιουργεί ειδική υποδοχή στο σημείο, στο οποίο θα τοποθετηθούν τα αυτιά του, για να γίνει χόνδρος. Τα αυτιά, που θα πλαστούν από έξι από τα πλευρά του, θα τοποθετηθούν σε επέμβαση μέσα στον επόμενο χρόνο.

Έξι μήνες μετά από την επέμβαση θα πρέπει να υποβληθεί και σε μία δεύτερη.

“Θα δημιουργήσουμε πλαίσιο υποδοχής του χόνδρου, σε σχήμα αυτιού και στις δύο πλευρές του κεφαλιού.
Στη συνέχεια μέσα στο πλαίσιο θα γίνουν θήκες, κάτω από το δέρμα, οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα κενό που θα είναι το πλαίσιο του δέρματος για το πλαίσιο κάθε αυτιού”, περιγράφει ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας.

Η ασθένεια με την οποία γεννήθηκε ο Kieran , η μικρωτία, χτυπάει ένα στα 100.000 νεογέννητα και στα δύο αυτιά.
Ο μικρός ήταν πάντα αντικείμενο χλευασμού από τους συμμαθητές του και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η μητέρα του επιμένει η επέμβαση να γίνει πριν ανοίξουν τα σχολεία.

“Θέλει απλώς να φαίνεται όπως όλα τα παιδιά” λέει η μητέρα του και συμπληρώνει ότι “ο Kerian είναι φοβερό παιδί και εργάζεται πολύ σκληρά. Προσπαθεί πάντα να κάνει φίλους, αλλά όλα τα παιδιά του κάνουν συνέχεια ερωτήσεις για το πρόβλημά του”.




Η 10χρονη αδελφή του Kerian, για να στηρίξει τον αδελφό της έκοψε τα μαλλιά της και τα έδωσε για πλειστηριασμό στο Σύλλογο Εβραίων Κωφών, ο οποίος έδωσε 1.000 βρετανικές λίρες για να ενισχύσει το παιδί, ενώ οικονομική στήριξη είχαν και από Σύλλογο Καρκινοπαθών.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου