Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΕΛ: Γι’ αυτό είναι επείγουσα η πρόκριση

Το 1-1 του ΓΣΠ δεν αφήνει επιλογή στον ΑΠΟΕΛ από το να πάει στο γήπεδο Λιούντσκι, έδρα της Μάριμπορ, και να πάρει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για να μπορέσει να βρεθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν το πετύχουν οι γαλαζοκίτρινοι θα τους απελευθερώσει από διάφορα ζητήματα που τους ταλανίζουν και θα μπορούν να δουν τη συνέχεια της χρονιάς με πιο άνετο τρόπο.

Το συγκρότημα του Πάουλο Σέρτζιο το βράδυ της Τρίτης (06/08, 21:00, Cytavion Sports1) μπορεί να βολευτεί και με ισοπαλία, εκτός από σκορ 0-0 και 1-1 – στην πρώτη περίπτωση μένει εκτός και στη δεύτερη το ματς πάει παράταση. Όπως και να έχει το σημαντικό είναι ο ΑΠΟΕΛ να φύγει θριαμβευτής από τη Σλοβενία και στις 09 Αυγούστου το μπαλάκι με το όνομά του να βρίσκεται στην κληρωτίδα για τον δ’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

1. Μειώνεται η πίεση
Έχουν να λένε στον Αρχάγγελο για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα. Η περσινή αποτυχία στην Ευρώπη δημιουργεί ανυπομονησία για επιτυχία στη φετινή σεζόν. Η πίεση υπάρχει και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, και σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του ΑΠΟΕΛ ήταν και ένας από τους λόγος που ο βοηθός προπονητής, Σέρτζιο Κρουζ, αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας πριν από το ματς με τη Μάριμπορ. Λέγεται ότι το δεξί χέρι του Πάουλο Σέρτζιο, αλλά και ο ίδιος ο τεχνικός των γαλαζοκίτρινων επί καθημερινής βάσεως διαβάζουν το τι γράφεται και ενημερώνονται για το τι λέγεται για την ομάδα τους. Έτσι, λοιπόν, μία πρόκριση θα απελευθερώσει τους πάντες (προπονητές, παίκτες, διοίκηση) στον ΑΠΟΕΛ, ώστε να δουλέψουν πιο χαλαρά.

2. Στη μέση το οικονομικό
Ναι μεν ο ΑΠΟΕΛ είναι στην καλύτερη κατάσταση από όλες τις υπόλοιπες ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος, όμως το ματς στο Λιούντσκι παίζει σημαντικότατο ρόλο στο να βγει χωρίς πρόβλημα τουλάχιστον η φετινή χρονιά. Οι πρώτες ενδείξεις –εάν όντως το μπάτζετ είναι κάπου στα 8,5 εκατ. ευρώ– δείχνουν ότι είσοδος στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, που θα επιφέρει κάτι περισσότερο από τέσσερα εκατ. ευρώ στα ταμεία, αρκεί για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός. Εάν, φυσικά, οι γαλαζοκίτρινοι καταφέρουν να συμμετάσχουν για τρίτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να αντιληφθεί κάποιος ότι θα υπερκαλύψουν τον προϋπολογισμό τους και θα αισθάνονται υγιείς για την επόμενη χρονιά.

3. Διατηρεί το όνομά του
Είναι γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια, κυρίως με την πορεία της περιόδου 2011-12, έφτιαξε ένα καλό όνομα στην Ευρώπη. Θυμίζουμε ότι με τη βαθμοθηρία των τελευταίων πέντε χρόνων βρίσκεται στην 55η θέση της γενικής κατάταξης της ΟΥΕΦΑ με 34.675 βαθμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει την ευχέρεια να είναι ισχυρός σε όλες τις κληρώσεις, ενώ οι επιτυχίες του ανέβασαν βαθμολογικά το νησί μας. Επακόλουθο αυτού, τη νέα χρονιά (2014-2015) η Κύπρος θα έχει πέντε εκπρόσωπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ έχει ενώπιόν του άλλη μία πρόκληση, που είναι η διατήρηση του καλού ονόματος που έφτιαξε στην Ευρώπη, αλλά και η εκπροσώπηση της Κύπρου μετά τους αποκλεισμούς Ομόνοιας και Ανόρθωσης – ο Απόλλωνας ξεκινά στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

4. Ψυχολογία για τη συνέχεια
Παίρνοντας την πρόκριση, ικανοποιεί τις προηγούμενες πτυχές και παράλληλα αποκτά ψυχολογία για τη συνέχεια. Εξάλλου, και φέτος θα το παίξει σε τριπλό ταμπλό (Ευρώπη, πρωτάθλημα, κύπελλο) και είναι σημαντικό να αρχίσει με επιτυχία… ώστε να έχει αντοχές για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ας μη λησμονούμε ότι την περασμένη σεζόν, ο αποκλεισμός από τη Νέφτσι στο τέλος Αυγούστου βασάνιζε τον ΑΠΟΕΛ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αν και ο κάθε αποκλεισμός διαφέρει, σκεφτείτε μόνο η ευρωπαϊκή πορεία να σταματήσει στα μέσα Ιουλίου, ενάμιση μήνα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

5. Χρόνο για να φορτσάρει
Ήταν εμφανές στο πρώτο ματς ότι οι παίκτες του Πάουλο Σέρτζιο χρειάζονται παιχνίδια στα πόδια τους για να φτάσουν στο σημείο που επιθυμεί ο Πορτογάλος τεχνικός. Η ουσία όμως είναι να περάσει αναίμακτα αυτά τα πρώτα ματς, ώστε να κερδίσει χρόνο και να φτάσει η απόδοση στα ιδανικά επίπεδα. Σε αντίθετη περίπτωση το φορμάρισμα σε μεταγενέστερο στάδιο θα φανεί μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις και θα είναι αργά πλέον για διεκδίκηση των οφελών από την Ευρώπη.
Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου