Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΑΚΕΛ: Δεν μπορούν να αποφασίζουν τα κόμματα για ΚΤ ή Τρ. Κύπρου

Ποια σκοπιμότητα διερωτήθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπάρχει πίσω από τις πολιτικές παρεμβάσεις όσον αφορά θέματα της Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζας Κύπρου και άλλων εξειδικευμένων – όπως είπε - ζητημάτων, λέγοντας ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν υποχρέωση και καθήκον να διατυπώνουν σχόλια και θέσεις για ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν είναι όμως ρόλος τους να τα ρυθμίζουν ή να αποφασίζουν για τις λεπτομέρειες.

Είναι σοβαρό λάθος από την πλευρά κάποιων πολιτικών προσώπων να παρεμβαίνουν σε ζητήματα που δεν τους αφορούν, δεν είναι της αρμοδιότητάς τους, αλλά αρμοδιότητας ανθρώπων, φορέων, θεσμών σχετικών με αυτά τα ζητήματα και έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι γίνεται αντιληπτό πως η αιχμή αφορά τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ο οποίος μπορεί να αντιτάξει ότι το κόμμα του έχει ειδικούς, ο κ. Κυπριανού είπε πως και το ΑΚΕΛ έχει ειδικούς, αλλά σημείωσε ότι «τα πολιτικά κόμματα πρέπει να διατυπώνουν πολιτικές θέσεις. Δεν μπορούν να αποφασίζουν τα κόμματα για το τι θα πράξει είτε η Κεντρική Τράπεζα, είτε το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου». Δεν μπορούμε να υποκαθιστούμε εμείς το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, πρόσθεσε, δεν είναι ο δικός μας ρόλος, δεν είναι δική μου δουλειά. Ο ίδιος, είπε, δεν ανέφερε κανένα όνομα και αναφέρεται σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που θεωρούν ότι είναι δουλειά τους να παρεμβαίνουν σε αυτά τα ζητήματα.

Τα κόμματα πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική και να αφήσουμε τους ειδικούς να ασχολούνται με εξειδικευμένα ζητήματα, κατέληξε ο κ. Κυπριανού.
Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου