Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μητέρα βρέφους με ειδικές ανάγκες κάνει έκκληση για βοήθεια

Δεν πρόλαβε να γευτεί τη χαρά της μητρότητας, όταν της ανακοίνωσαν ότι ο νεογέννητος γιος της πάσχει από συγγενή λοίμωξη μεγαλοκυττάρου κι έτσι, εγκεφαλική παράλυση. 

Η Μαρία Χαραλάμπους από τη Λεμεσό, μιλά για το πρόβλημά της. 

 Πάνε 15 μήνες από τότε που γεννήθηκε ο γιος της, όμως η κατάσταση της υγείας του όλο και χειροτερεύει. «Το μωρό μου δεν μπορεί να στηρίξει το κεφαλάκι του, δεν μπορεί να καθίσει, το παίρνουμε καθημερινά σε φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή. Οι επισκέψεις στους γιατρούς γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση» μας ανέφερε η μητέρα. 

 Σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, το μωρό χρειάζεται επειγόντως τροχοκάθισμα, το οποίο όμως η κα. Χαραλάμπους και ο σύζυγός της, Θρασύβουλος Ιωάννου, δεν μπορούν να αγοράσουν. Και οι δύο γονείς είναι άνεργοι τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ οι προσπάθειες του συζύγου να βρει δουλειά έχουν αποβεί άκαρπες: «Χτύπησε αρκετές πόρτες, δεν βρήκε όμως πουθενά δουλειά. Είναι πελεκάνος στο επάγγελμα, όμως αναζητεί μια οποιαδήποτε δουλειά». 

Χωρίς ένα εισόδημα, οικονομική βοήθεια, με ένα βρέφος με ειδικές ανάγκες κι ένα κοριτσάκι 14 χρονών, η οικογένεια μόλις που καταφέρνει να επιβιώσει. «Δεν τα βγάζουμε πέρα, ενώ χρωστάμε πάρα πολλά λεφτά στους γιατρούς» ανέφερε η σύζυγος, κάνοντας έκκληση για βοήθεια. H οικογένεια έχει ανάγκη είτε από οικονομική βοήθεια, για να καταφέρει να αγοράσει τροχοκάθισμα -αξίας 5.500 ευρώ- και ορθοστάτη –αξίας 3.500 ευρώ-, αλλά και για τις επισκέψεις του βρέφους στους γιατρούς, είτε βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης για το βρέφος, όπως γάλα frisogrow, κρέμες φαριν λακτέ, μπρισκοτόκρεμα, φρουτόκρεμα, πανιά size 4, μωρομάντηλα, κρέμα για το σύγκαμα, ρουχαλάκια size 2 και shampoo. 

 Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί επίσης να στείλει και για την έφηβη κόρη τους ρούχα, σχολικά είδη, σχολική τσάντα, φούστα με πιέτες, άσπρο πουκάμισο, τρικό, σακάκι κ.α. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους γονείς στα τηλέφωνα 99752124 και 99560183. 

Source: http://www.elita.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου