Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής σήμερα ο Αναστασιάδης

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση του Προέδρου Αναστασιάδη σήμερα, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την άρνηση του τέως Προέδρου Δ. Χριστόφια να καταθέσει και την αμφισβήτηση της νομιμότητας της Επιτροπής από το ΑΚΕΛ.

 Ο Γενικός Εισαγγελέας Π. Κληρίδης ετοιμάζεται για ποινική έρευνα και δεν αποκλείεται ακόμη και ποινική δίωξη τοιυ κ. Χριστόφια.

Η κατάθεση του Προέδρου Αναστασιάδη θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο τελευταίος μάρτυρας που καταθέτει ενώπιον της Επιτροπής η οποία θα παραδώσει το πόρισμα της μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2013.

Με την κατάθεσή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καθίσταται ο δεύτερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εμφανίζεται ενώπιον ερευνητικής επιτροπής, μετά την κατάθεση του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια στη μονομελή Ερευνητική Επιτροπή για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί.

Στο μεταξύ το ΑΚΕΛ συνεχίζει να αμφισβητεί τη νομιμότητα της Επιτροπής ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ για το θέμα. Χαρακτηριστικός είναι σημερινός τίτλος της εφημερίδας Χαραυγή ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει ενώπιον παράνομης Επιτροπής.

Το πρώτο βήμα για ποινική δίωξη Χριστόφια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, ο Γενικός Εισαγγελέας έχει λάβει απόφαση για έναρξη ποινικής ανάκρισης αναφορικά με την στάση που τήρησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής. Όπως γράφει η εφημερίδα: "ενδεχομένως να ληφθεί κατάθεση και από τον Γεώργιο Πική για τα όσα διαδραματίστηκαν όταν κλήθηκε να καταθέσει ο τέως Πρόεδρος. 

Πρόκειται για το πρώτο βήμα μιας πιθανής δίωξης του κ. Χριστόφια, εφόσον φυσικά ο γενικός εισαγγελέας πεισθεί ότι ο τέως Πρόεδρος αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής. Η ίδια η επιτροπή διαβίβασε την έκθεσή της, όχι όμως και τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίας."

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου