Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Nomophobia" : Το 50% του κόσμου φοβάται να μην έχει κινητό!

Οι γυναίκες μάλιστα αγχώνονται περισσότερο
Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι το ήμισυ του πληθυσμού υποφέρει από την πιθανότητα να μην έχει κινητό μαζί του ή πιο επιστημονικά υποφέρει από "Νomophobia".

 Οι καταναλωτές είναι πλέον τόσο εξαρτημένοι απο τις κινητές συσκευές τους που μάλιστα το 1/5 ελέγχουν τα mail τους στο κρεβάτι και σχεδόν οι μισοί παίρνουν τις συσκευές του στην παραλία ενώ βρίσκονται στις διακοπές.

Το 54% υποστηρίζει ότι ανησυχούν πολύ όταν δεν έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο ενώ οι γυναίκες κατά 17% υποφέρουν περισσότερο από την "nomophobia" σε σύγκριση με τους άνδρες, όπως αποκάλυψε η έρευνα.

"Είναι αρκετά σαφές ότι είμαστε μια κοινωνία που όλοι εξαρτόμαστε από τα τηλέφωνα μας, όχι μόνο για προσωπική χρήση αλλά και επαγγελματική χρήση" είπε ο Fred Touchette, ανώτερος αναλυτής ασφαλείας στο AppRiver. «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι, με τόσες πολλές πληροφορίες είναι αποθηκευμένες σε αυτά - εμπιστευτικά έγγραφα γραφείου, στοιχεία επικοινωνίας, email, φωτογραφίες- και όταν αυτές οι συσκευές χαθούν ή κλαπούν και τελικά καταλήξουν σε λάθος χέρια, οι πληροφορίες είναι τόσο εύκολα να αξιοποιηθούν".
Πηγή: http://www.queen.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου