Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ATP: Τελευταίο τουρνουά για Μπλέικ

Έχοντας ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, ο Τζέιμς Μπλέικ, σε συγκινητική συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι το US Open 2013 θα είναι το τελευταίο του επαγγελματικό τουρνουά, δήλωνοντας πως το όνειρό του είναι να αναλάβει τη θέση του Τζίμι Κούριερ, στην ομάδα Davis Cup των ΗΠΑ.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά το αντίο του πολύ καλού του φίλου και πρώην συναθλητή του στην ομάδα Davis Cup της χώρας τους, Άντι Ρόντικ, ο Τζέιμς Μπλέικ αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για τον ίδιο, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του απ'το επαγγελματικό tour.

Ο 33χρονος Αμερικανός, πρώην Νο4 (2006) και νυν Νο100 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε αποκαλύψει ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ανακοινώνοντας μια πολύ σημαντική απόφαση στην καριέρα του και δεν χρειαζόταν μαντικές ικανότητες να καταλάβει κανείς πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Λίγοι τενίστες έχουν περάσει αυτά που πέρασε ο Μπλέικ απ'τα παιδικά του χρόνια και κατάφεραν να κάνουν μια μεγάλη καριέρα στα courts.

Από σοβαρή σκολίωση που τον ανάγκασε να φοράει στήριγμα στην πλάτη για 18 ώρες την ημέρα ως έφηβος, μέχρι σπασμένο λαιμό και
παράλυση σαν ενήλικος αλλά και σοβαρά προβλήματα στα γόνατα κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας. Μέσα σε όλα αυτά, έχασε και τον πατέρα του από καρκίνο και γι'αυτό τα τελευταία χρόνοα δραστηροποιείται πολύ στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου, δίνοντας πολλά λεφτά στο Memorial Sloan-Kettering Hospital της Νέας Υόρκης.

Το 2007 ήρθε η σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας του, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, όταν μαζί με τον Άντι Ρόντικ βοήθησαν την Αμερική να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου στη διοργάνωση του Davis Cup.

Μετά από 15 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, όπου πανηγύρισε και 10 τίτλους, ο Μπλέικ αποφάσισε να αφήσει χώρο για τους νέους τενίστες και να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, έχοντας παντρευτεί την Έμιλι Σνίντερ με την οποία έχουν μια πανέμορφη κορούλα, την Ρίλει.

Στην αποχαιρετηστήρια συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ο Μπλέικ είπε πως το όνειρό του είναι να αναλάβει κάποια στιγμή την εθνική ομάδα Davis Cup της χώρας και να έχει ρόλο ανάπτυξης του ανδρικού Αμερικανικού τένις που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πτωτική πορεία.

"Αυτό είναι το τελευταίο μου τουρνουά. Είχα 14 υπέροχα χρόνια και λάτρεψα κάθε ένα από αυτά. Δεν θα μπορούσα να είχα φανταστεί καλύτερη καριέρα. Σε κάθε περίπτωση έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι ενθουσιασμένος στο σημείο που έχω φτάσει σήμερα. Ακόμα λατρεύω τον ανταγωνισμό και είναι κάτι που θα μου λείψει. Θα μου λείψουν επίσης τα πειράγματα και με τους συναθλητές μου στα αποδυτήρια των μεγάλων τουρνουά" είπε μεταξύ άλλων ο Μπλέικ που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης ήταν με το χαμόγελο στα χείλη.

Ο Μπλέικ στον 1ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον Ίβο Κάρλοβιτς.

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου