Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Λεμεσός: Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή χθες το απόγευμα ο ζωγράφος Γιώργος Ερωτόκριτος, σημαίνουσα προσωπικότητα της εικαστικής ζωής της Κύπρου.

Ήταν 65 ετών και ο θάνατός του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οφείλεται σε έμφραγμα. Ο Ερωτόκριτος γεννήθηκε στη Λάμπουσα το 1948 και σπούδασε στην Αθήνα και το Λονδίνο. Μετά επέστρεψε για να δουλέψει στην Αθήνα ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε συντήρηση και ξυλογλυπτική. Από το 1980 ζούσε στη Λεμεσό.

 Παρουσίασε την εντυπωσιακή δουλειά του πολλές ατομικές και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό (Ολλανδία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ελλάδα, Βέλγιο). Ιδιαίτερη στιγμή στην καλλιτεχνική του σταδιοδρομία ήταν όταν ο γνωστός οίκος Fabergé τον επέλεξε το 1996 –ως πρώτο καλλιτέχνη εντός του εργαστηρίου του- να φιλοτεχνήσει μια σειρά από τα ονομαστά αυγά. Παράλληλα, ο Γιώργος Ερωτόκριτος ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης ο οποίος είχε επιλεχθεί να παρουσιάσει δουλειά του στα Κυπριακά Αεροδρόμια.

 Το πιο δυνατό και ιδιαίτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει σχεδόν όλα του τα έργα, είναι το εντυπωσιακό και έντονο λουλακί χρώμα. Οι γραμμές κουβαλάνε κυπριακή παράδοση, μορφές πλασμένες μέσα από την ιστορία με στοιχεία από τη θρησκεία και τη μυθολογία και σύμβολα βγαλμένα μέσα από τους αιώνες.

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου