Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η κάμερα "έδειξε" τον δολοφόνο του 5πλου φόνου

Συγκλονιστικό ήταν το βίντεο που προβλήθηκε τη Δευτέρα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λάρνακα, όπου μια φιγούρα φαίνεται να πυροβολεί τα θύματα του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα που επέβαιναν πολυτελούς αυτοκινήτου. Διαβάστε σε ποιον υποστηρίζει η Αστυνομία ότι ανήκει η φιγούρα του δολοφόνου.

Η στιγμή του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα ξαναζωντάνεψε τη Δευτέρα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λάρνακα, μέσα από τις συνεχιζόμενες προβολές βίντεο που εξασφάλισαν οι ανακριτικές αρχές από κάμερες ασφαλείας διαφόρων υποστατικών στην Αγία Νάπα.

Οι Ελλαδίτες, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος 29 ετών και Αναστάσιος Τσεχιλίδης 41 ετών, κατηγορούνται για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης σε πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, πυροβόλησαν με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β και σκότωσαν τους Φίλιππο Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριο Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, Γιώργο Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και τους Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Επίσης κατηγορούνται για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης, δεν παραδέχονται ενοχή.

Στο βίντεο που προβλήθηκε φαίνεται μια ανθρώπινη φιγούρα με το χέρι σηκωμένο προς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα 5 θύματα. Εξασφαλίστηκε από κάμερα που διέθετε μπυραρία που βρίσκεται σε κοντινό σημείο από τον τόπο του εγκλήματος. Η Αστυνομία από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εξασφάλισε αντανάκλαση της ώρας όταν ο δράστης πάτησε την σκανδάλη σκοτώνοντας τους πέντε επιβάτες του πολυτελέστατου αυτοκινήτου.

Από τις κάμερες ασφαλείας η Αστυνομία εκτιμά ότι η ακριβής ώρα του φονικού έγινε στις 3:24 τα χαράματα της 23ης Ιουνίου 2012.

Σύμφωνα με τον αστυφύλακα της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας Χριστόφορο Παπασάββα, στο βίντεο υπ` αριθμό 161, όπου καταγράφεται η σκηνή του φονικού διαφαίνεται ένα άτομο το οποίο φέρει στο κεφάλι καπέλο τύπου τζόκεϊ να προσεγγίζει από την αριστερή πλευρά αυτοκίνητο με τα πέντε θύματα εντός αυτού και να έχει προτεταμένο το χέρι του προς το όχημα.

Εξάλλου, επεξηγώντας το βίντεο που προβλήθηκε από κάμερα εκκλησίας, ταύτισε την ανθρώπινη φιγούρα που προβάλλεται στα πλάνα και η οποία τρέχει από τα σκαλιά της εκκλησίας στο κέντρο της Αγίας Νάπας, 20 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που η ανθρώπινη φιγούρα εγκαταλείπει τη σκηνή του φονικού, με τον κατηγορούμενο, Δημήτρη Μαμαλικόπουλο.

Ο μάρτυρας ταύτισε τη σκιά που φαίνεται στα σκαλιά με τον πρώτο κατηγορούμενο, γιατί δεν προκύπτουν κινήσεις άλλων ατόμων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Ανέφερε, ακόμα, ότι προχώρησε και σε αναπαραστάσεις, με αστυνομικούς να τρέχουν την ίδια απόσταση, ώστε να υπολογισθεί η ώρα που χρειάζεται ένας άνθρωπος από τη σκηνή του φονικού μέχρι το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο των δύο κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασάββα, ο Μαμαλικόπουλος διακρίνεται στο αμέσως επόμενο βίντεο που προβλήθηκε, από διπλανή κάμερα, να τρέχει προς το σταθμευμένο αυτοκίνητο, στο οποίο ανέμενε ο δεύτερος κατηγορούμενος Τσεχιλίδης. Ο οδηγός έχει ήδη ξεκινήσει το αυτοκίνητο μόλις αντιλαμβάνεται τον πρώτο κατηγορούμενο να κατεβαίνει τα σκαλιά, αναβοσβήνει τα φώτα κινδύνου, του ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού και αφού εισέρχεται στο αυτοκίνητο, το όχημα εγκαταλείπει το μέρος με ταχύτητα. Τέσσερα λεπτά μετέπειτα, τα δύο πρόσωπα εισέρχονται στο ξενοδοχείο «Νέστωρ».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, τα βίντεο που προβλήθηκαν καταγράφουν τις κινήσεις των Μαμαλικόπουλου και Τσεχιλίδη λίγες ώρες πριν το φονικό να φαίνονται ανήσυχοι, να περιφέρονται για ώρες στο προαύλιο της εκκλησίας και στο εξωτερικό της καθώς επίσης τον Μαμαλικόπουλο να αλλάζει αρκετές φορές φανέλα και να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, καταγράφεται στα πλάνα ο Μαμαλικόπουλος, να φορεί καπελάκι τύπου τζόκεϊ, ανοιχτού χρώματος.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου προβλήθηκαν επίσης βίντεο από το ξενοδοχείο «Νέστωρ» όπου διέμεναν οι δύο κατηγορούμενοι, από την είσοδο της δισκοθήκης «Soho» εντός της οποίας βρίσκονταν λίγο πριν το φόνο τα θύματα και διασκέδαζαν, από το περίπτερο «Sky», που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την δισκοθήκη από το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι αγόρασαν λίγο πριν το φόνο χυμό καθώς και από άλλα υποστατικά που βρίσκονται πλησίον της δισκοθήκης και της σκηνή του φονικού.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου