Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου με τις συλλήψεις για την υπόθεση της Cyta

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο εκατομμυρίων, με την αγοραπωλησία Τ/Κ γης στη Δρομολαξιά από τον επιχειρηματία, πρόεδρο αθλητικού σωματείου Νίκο Λίλλη και τη μετέπειτα αγορά του ως επένδυση, από τη Cyta.

Η σύλληψη του Νίκου Λίλλη και των 2 αστυνομικών της ΚΥΠ, οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας τάξης Ιωνά Νικολάου και η μεγάλη σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.com.cy λίστα υπόπτων και εμπλεκόμενων προσώπων, αρκετοί από τους οποίους αποτελούν μέρος της αφρόκρεμας της κυπριακής κοινωνίας, αποτελούν ωρολογιακή βόμβα με ξεκινημένο χρονόμετρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται και 4ος πρώην αστυνομικός, ο οποίος φέρεται, όπως οι δύο αστυνομικοί της ΚΥΠ, να έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση, με συμπεριλαμβανομένη την παραποίηση κρατικών εγγράφων (έκθεση της ΚΥΠ που ψευδός παρουσίαζε τον Τ/Κ αρχικό ιδιοκτήτη του τεμαχίου ως κάτοικο στις ελεύθερες περιοχές, βασική αρχή για οποιαδήποτε πώληση Τ/Κ περιουσίας).

Κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου, θα περάσουν και μέλη της Cyta τα οποία αποτελούσαν την επιτροπή, η οποία εξέτασε το εν λόγω οικόπεδο και έκρινε ότι αποτελούσε συμφέρουσα περίπτωση επένδυσης, αλλά και διευθυντικά στελέχη του Ημικρατικού Οργανισμού που, υπέγραψαν τελικά τη συμφωνία.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.com.cy, ο υπό σύλληψη επιχειρηματίας, αγόρασε το οικόπεδο προς ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, και η CYTA το αγόρασε από αυτόν 26,5 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό -όπως οι ειδήμονές της αποφάσισαν- επένδυση για ακόμη περισσότερα κέρδη!

Οι ανακριτές εξετάζουν τη δραστηριότητα και την εμπλοκή τουλάχιστον ακόμη ενός αξιωματικού της δύναμης, το οποίο κατά το δεδομένο χρόνο, είχε άμεση σχέση με το προεδρικό μέγαρο.

Λες και δεν έφταναν όλα αυτά, ύποπτη θεωρείται και η εμπλοκή του Υπουργείου Εσωτερικών, που ενέκρινε την αγορά, είτε εξαπατήθηκε είτε όχι, αλλά και πολιτικού κόμματος στο οποίο πρόσκεινται τα περισσότερα από τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται και ενδεχομένως να κέρδισαν αρκετά, από το σκάνδαλο εκατομμυρίων που συγκλονίζει το νησί.
Οι 3 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου, για να ζητηθεί η κράτησή τους, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου