Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η δίκη για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, που συνεδριάζει στη Λάρνακα η δίκη των δύο Ελλαδιτών, Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης, που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Στη σημερινή δικάσιμο άρχισε η αντεξέταση του αρχιαστυφύλακα του ΤΑΕ Αρχηγείου Μανώλη Μανώλη από τους συνηγόρους υπεράσπισης Λύσανδρο Λυσάνδρου και Βασίλη Μπίσσα.

Την ίδια ώρα το έκτακτο Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα, που εκδικάζει την υπόθεση για το σχέδιο δολοφονίας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, αποφάσισε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση και κάλεσε τους κατηγορούμενους Ελευθέριο Καρτασάκη, 45 ετών, Γεώργιο Δημητρίου, 36 ετών και Ντοριάν Ιβέρο, 33 ετών, σε απολογία.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς δύο πιστολιών, Glock και Browning, και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, δηλαδή 52 φυσιγγίων πιστολιού 9 χιλιοστών. Σημειώνεται ότι τo Glock, που βρέθηκε στην κατοχή των τριών κατηγορούμενων, έχει επιβεβαιωθεί μέσω της βαλλιστικής εξέτασης ότι είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στον πενταπλό φόνο.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, δύο Ελλαδίτες και ο Αλβανός, είχαν συλληφθεί στην Αγία Νάπα το Σεπτέμβριο του 2012, δύο μήνες μετά τον πενταπλό φόνο και κατηγορήθηκαν ότι μεταξύ 6 και 9 Σεπτεμβρίου 2012 συνωμότησαν για να δολοφονήσουν τον Φάνο Καλοψιδιώτη, ο οποίος θεωρείται από την Αστυνομία ως ο πραγματικός στόχος του πενταπλού φόνου που είχε διαπραχθεί στις 23 Ιουνίου 2012.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας άρχισε η απολογία του Αλβανού Ντοριάν Ιβέρο ο οποίος αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορία πλαστοπροσωπίας αφού, κατά τη σύλληψη του, είχε παρουσιαστεί ως Μόσχος Κούκος. Ο 33χρονος απολογήθηκε ενόρκως και ερωτηθείς από την Κατηγορούσα Αρχή για το λόγο της παρουσίας του ιδίου και των άλλων δύο στην Κύπρο, ισχυρίστηκε ότι ήρθε στην Κύπρο, κατόπιν εντολών άλλου Αλβανού στην Ελλάδα, για να διαπράξει διαρρήξεις και κλοπές χρημάτων και χρυσαφικών από διαμερίσματα.

Για τους άλλους δύο, ισχυρίστηκε ότι ο μεν Καρτασάκης ήρθε στην Κύπρο για να εκτελεί καθήκοντα οδηγού για τον ίδιο. Υποστήριξε ακόμα ότι ο ίδιος πλήρωσε το αεροπορικό εισιτήριο του Καρτασάκη ενώ συμφώνησε να τον πληρώσει 1200 ευρώ για να κάνει τον οδηγό. Για τον Δημητρίου, ο Ιβέρο ισχυρίστηκε ότι ήρθε στην Κύπρο μαζί του για να κάνει διακοπές.

Source: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου