Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κύπριος ψαράς μετατρέπει το επάγγελμα του σε τουριστική ατραξιόν – Δόθηκε η πρώτη άδεια

Στόχος η προώθηση του αλιευτικού τουρισμού το οποίο ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες με την ονομασία «Zygi Boat Adventures», έχει εξασφαλίσει επίσημη άδεια για μεταφορά τουριστών, ντόπιων και ξένων. Την μεταφορά θα κάνει το σκάφος με την ονομασία «Άγιος Νικόλαος» το οποίο θα επιδεικνύει από κοντά τις παραδοσιακές μεθόδους ψαρέματος.

Η καινοτομία αυτή προωθείται από την της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και στοχεύει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής κοινότητας.

Πρόκειται για τον πρώτο Κύπριο ψαρά, ο οποίος λαμβάνει επίσημη άδεια για προώθηση του αλιευτικού τουρισμού και ήδη οι εξορμήσεις για ψάρεμα, μαζί με τους ενδιαφερόμενους έχουν αρχίσει σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από τις 7:00 το πρωί και με διάρκεια 3 ορών.

Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για τους παραδοσιακούς τρόπους ψαρέματος στην Κύπρο (χρήση δικτύων κτλ), ενώ έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ή και να βοηθήσουν, αν θέλουν, τον ψαρά εν ώρα εργασίας.

Το Ζύγι διαθέτει έναν από τους πλουσιότερους θαλάσσιους βυθούς σ’ ολόκληρη την Κύπρο όσον αφορά την αναπαραγωγή διαφόρων ειδών ψαριών και αρκετές φορές είχαν έρθει ακόμα και Ιταλοί ψαράδες.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου