Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Προσλαμβάνει άνεργους αντί να αγοράζει η υπηρεσίες ο Δήμος Δερύνειας

Στο πλευρό των άνεργων δημοτών του τάσσεται ο Δήμος Δερύνειας. Λόγω της αυξημένης ανεργίας και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν δεκάδες οικογένειες του δήμου, αποφάσισε όπως αντί να αγοράσει υπηρεσίες για την εκτέλεση εργασιών καθαριότητας και ευπρεπισμού να εξυπηρετηθεί για τις εποχιακές του ανάγκες με την πρόσληψη άνεργων δημοτών του.

Χέρι βοηθείας προς τους δημότες του, που έχουν «χτυπηθεί» από την ανεργία δίνει ο Δήμο Δερύνειας ο οποίος αποφάσισε όπως αντί να αγοράζει υπηρεσίες για εκτέλεση εργασιών καθαριότητας και ευπρεπισμού, όπως έκανε πάντα, εξυπηρετείται με την πρόσληψη άνεργων δημοτών.

Ο δήμος Δερύνειας προσβλέπει στην ανακούφιση των ατόμων που παραμένουν χωρίς δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων από την αγορά υπηρεσιών.

Η απόφαση του Δήμου Δερύνειας έχει ως στόχο την απασχόληση ανειδίκευτων εργατών για συγκεκριμένη περίοδο και όρους ώστε να εξυπηρετηθούν οι εποχιακές ανάγκες του Δήμου οι οποίες υπό άλλες προυποθέσεις θα εξυπηρετούνταν με την αγορά υπηρεσιών.

Ήδη ο Δήμος Δερύνειας, προχώρησε για φέτος στην πρόσληψη δύο εργατών σε έκτακτη βάση για περίοδο ενός μήνα με κύρια καθήκοντα την καθαριότητα των πεζοδρομίων καθώς και την πρόσληψη άλλων δύο έκτακτων εργατών με μερική απασχόληση για συντονισμό της ομαλής λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς που λειτουργεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Να αναφέρουμε ότι το Δημαρχείο Δερύνειας από πέρυσι, εφαρμόζει την πρακτική πρόσληψης άνεργων δημοτών σε έκτακτη βάση για εργασίες οι οποίες διεκπεραιώνονταν με αγορά υπηρεσιών.
Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου