Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Tην απάντηση της Κυβέρνησης για το «Μπαρμπαρός», ζητά ο Πρόεδρος της Βουλής

Απαντήσεις για το πώς αντιδρά η Κυβέρνηση, στην παραβίαση από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος 'Μπάρμπαρος' των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της ΑΟΖ, ζητά ο Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε την Κυβέρνηση να απαντήσει «ευθέως πώς αντιδρά στην παραβίαση από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος 'Μπάρμπαρος' των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ)».

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου είπε ότι «ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπάρμπαρος» συνεχίζει να αρμενίζει ανενόχλητο στην περιοχή του Ακάμα και να παραβιάζει κατάφωρα την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να τηρεί αδήμονα σιωπή».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση να απαντήσει «πως υλοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την εξαγγελία του ότι 'σε περίπτωση που συνεχιστούν οι παραβιάσεις (από τουρκικά σκάφη), η έξοδος από τις συνομιλίες είναι η απάντηση'».

«Οι πραγματικότητες αποδεικνύουν ότι οι πράξεις του κ. Αναστασιάδη είναι πιο δυνατές από τις δεσμεύσεις του», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγαίνει ενισχυμένος έχοντας ως δεδομένο τι συμβαίνει στο εσωτερικό μέτωπο της συγκυβέρνησης, ο κ. Ομήρου είπε ότι η ΕΔΕΚ θέλει «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ενισχυμένος» και όχι «ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανίσχυρο».

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε λύπη γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «επέλεξε να αποδυναμώσει και τη θέση του ιδίου και τη θέση της ελληνικής κυπριακής πλευράς με μια συμφωνία, αυτή της 11ης Φεβρουαρίου, η οποία έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει βασικές αρχές λύσης του κυπριακού προβλήματος όπως είναι η μία ενιαία και αδιαίρετη κυριαρχία, η μία και μόνη ιθαγένεια και το ισχυρό κεντρικό κράτος με την απονομή του κατάλοιπου εξουσίας στα συνιστώντα κρατίδια».

«Μια συμφωνία από τα συμφραζόμενα της οδηγεί στο συμπέρασμα - όπως είπε ο κ. Ερντογάν στις Βρυξέλλες - ότι δύο ιδρυτικά κράτη θα συνδημιουργήσουν το νέο κυπριακό κράτος», ανέφερε.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι η ΕΔΕΚ επιτελεί «το πατριωτικό της καθήκον που είναι να στηρίξει την ελληνική κυπριακή πλευρά, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο να διεκδικεί, όχι στο να υποχωρεί από τις βασικές αρχές λύσης του κυπριακού προβλήματος».

- Source : http://www.tothemaonline.com

-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου