Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - Γ.Γιαγκουδάκης και Γ.Ιωάννου (παρουσίαση)

Η Εταιρία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 60 χρόνων του συλλόγου μας εγκαινιάζει την παρουσίαση ποδοσφαιριστών-προσωπικοτήτων οι οποίοι στιγμάτισαν ανεξίτηλα με την παρουσία τους την ιστορία του Απόλλωνα Λεμεσού.

Παρουσίαση η οποία δίνει την δυνατότητα στους παλιούς να αναβιώσουν τις ένδοξες και θρυλικές στιγμές της ομάδας μας, αλλά και στους νεότερους να μάθουν και να εμπεδώσουν την πραγματική ιστορία του συλλόγου. Γιαννάκης

Γιαγκουδάκης: «Ένας ποδοσφαιριστής…μία ιστορία»
Τι μπορεί να πει κανείς για τον Κάπτεν του Απόλλωνα; Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το κυπριακό ποδόσφαιρο και κάτοχος πολλών ρεκόρ. Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1959 και με εξαίρεση μία χρονιά, όταν πιτσιρικάς αγωνίστηκε στον Εθνικό Αστέρα για ένα διάστημα το 1974, από την ίδια χρονιά μέχρι και το τέλος της καριέρας του το 1995 αγωνίστηκε στον αγαπημένο του Απόλλωνα. Ντεμπούταρε στην ανδρική ομάδα την περίοδο 1975-76 και από το 1979 μέχρι και το 1995 υπήρξε αρχηγός των «κυανόλευκων».

Κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα και δύο φορές το κύπελλο, ενώ υπήρξε για ένα διάστημα ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Ομάδα (με 66 συμμετοχές), έχοντας παράλληλα αναδειχθεί καλύτερος αθλητής της χρονιάς από την ΕΑΚ το 1982. Αγωνίστηκε σε περισσότερα από 450 παιχνίδια πρωταθλήματος και σε σχεδόν 100 αγώνες κυπέλλου, σκοράροντας περισσότερα από 50 τέρματα, παρότι έπαιζε ως «κόφτης» και είχε κύριο χαρακτηριστικό του τα αμέτρητα χιλιόμετρα που… κατάπινε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να σταματάει ποτέ να τρέχει... Παράλληλα, υπηρέτησε την αγαπημένη του ομάδα από διάφορα πόστα, όπως από τη θέση του προπονητή.

Γιαννάκης Ιωάννου: «Ο Μάγος της μπάλας»
Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Απόλλωνα. Δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή και συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου 2009 και σε ηλικία μόλις 50 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα από τον Ευαγόρα Κάτω Αμιάντου, ενώ την περίοδο 1974-1975 εντάχθηκε στους «κυανόλευκους», όπου αγωνίστηκε για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια.

Αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος και βοηθούσε σημαντικά στο σκοράρισμα, αφού σημείωσε 57 γκολ στο θεσμό του πρωταθλήματος. Πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου το 1986, ενώ σημείωσε το 1000ο γκολ του Απόλλωνα στην Α΄ Κατηγορία, στις 8 Μαρτίου του 1987 και στη νίκη με 5-0 επί της Ανόρθωσης (71΄) στο Τσίρειο Στάδιο.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Ποδόσφαιρο Δημόσια (Λτδ)

Source : www.24sports.com.cy

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου