Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Παγκόσμια κατακραυγή: Εκτέλεσαν δημόσια καμηλοπάρδαλη επειδή δεν χώραγε στο πάρκο (φώτο-βίντεο)

Μια καμηλοπάρδαλη δύο ετών υποβλήθηκε σε ευθανασία στο πάρκο της Κοπεγχάγης. Παρά τη διεθνή εκστρατεία δεν άλλαξε η απόφαση.

Στην ευθανασία του 2χρονου Marious προχώρησαν οι υπεύθυνοι του πάρκου της Κοπεγχάγης στη Δανίας, κάτι που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ο λόγος για μια υγιή καμηλοπάρδαλη για την οποία τις προηγούμενες μέρες είχε οργανωθεί εκστρατεία με τη συλλογή υπογραφών online ώστε να σωθεί το ζώο. Ακόμα και η προσφορά ενός ιδιώτη που άγγισε το ποσό των 680.000 δολαρίων δεν ήταν αρκετά για να σωθεί το ζώο.



Σε δήλωσή του στο CNN ο Bengt Holst , επιστημονικός διευθυντής στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης ανέφερε " Οι καμηλοπαρδάλεις μας είναι μέρος ενός διεθνούς προγράμματος αναπαραγωγής , το οποίο έχει σκοπό την εξασφάλιση ενός υγιούς και υγιή πληθυσμού από τα συγκεκριμένα ζώα."

Ο Marious ήταν απλά υπεράριθμος, λόγω της αυξημένης αναπαραγωγής στο ζωολογικό πάρκο της πρωτεύουσας της Δανίας και έπρεπε να θανατωθεί!

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο η διοίκηση του ζωολογικού κήπου αναφέρει ότι δεν ήταν δυνατή η μεταφορά του σε άλλο αναγνωρισμένο ζωολογικό πάρκο για τους ίδιους λόγους, ενώ εξηγεί ότι απαγορεύεται από τους διεθνείς κανόνες να πωλούνται ζώα σε μη αναγνωρισμένα πάρκα, καθώς και η χορήγηση αντισυλληπτικών.

Η θανάτωση του Marious έγινε δημόσια, με ειδικό πιστόλι, μπροστά σε επισκέπτες του πάρκου, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Το κρέας του έγινε τροφή για τα σαρκοβόρα ζώα του πάρκου.

VIDEO

News Battle to save giraffe in Denmark από stefanelonikitelo


- Source : http://www.tothemaonline.com


--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου