Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ποιοι 40 στο ΔΗΚΟ θα πουν το πρώτο «Ναι ή Όχι»

Μάχη μαίνεται στο ΔΗΚΟ με την καταμέτρηση για Εκτελεστικό Γραφείο να συνεχίζεται και με τις ισορροπίες να φαίνεται ότι διατηρούνται σε πολύ οριακά σημεία.

 Η καταμέτρηση της Κεντρικής Επιτροπής σε κάποιες επαρχίες έχει ήδη αρχίσει ενώ στη Λευκωσία θα αρχίσει στις 3 το απόγευμα.

Το κρίσιμο ερώτημα ωστόσο παραμένει να αιωρείται, κατά πόσο δηλαδή ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα «ελέγχει» τα δύο σημαντικά Σώματα του ΔΗΚΟ, τα οποία θα κληθούν να τοποθετηθούν και κατά πόσο το κόμμα θα παραμείνει ή όχι στην Κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ φαίνεται αποφασισμένος, ανεξαρτήτως έκβασης αποτελέσματος, να θέσει το θέμα αποχώρησης επί τάπητος και να καλέσει το Εκτελεστικό Γραφείο να λάβει συγκεκριμένη θέση, η οποία μετέπειτα θα οδηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή για υιοθέτηση ή απόρριψη.

Ποιοι είναι οι 40 Εκ των πραγμάτων λοιπόν τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου θα είναι και τα πρώτα άτομα που θα κληθούν να πουν «ναι ή όχι» στην αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη. Παρακάτω καταγράφουμε ποιοι συμμετέχουν στο Εκτελεστικό Γραφείο, αφού σύμφωνα με το Καταστατικό του Κόμματος, στο εν λόγω σώμα συμμετέχουν, πέραν των 15 αιρετών, και αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι του κόμματος. Συγκεκριμένα με δικαίωμα ψήφου συμμετέχουν:

15 αιρετά μέλη (για τα οποία γίνεται η καταμέτρηση ψήφων)
5 της Ηγεσίας (Πρόεδρος, Αναπληρωτής, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Οργανωτικός)
7 Βουλευτές του κόμματος
4 Υπουργοί του κόμματος
6 Πρόεδροι Επαρχιακών Γραμματειών
1 Εκπρόσωπος μικρών επαρχιακών γραμματειών
1 -Πρόεδρος ΓΟΔΗΚ
1- Πρόεδρος ΝΕΔΗΚ
1- Οικονομικός Διευθυντής

Σύνολο, 41 μέλη-ψήφοι. Ωστόσο, αυτονόητα, άτομα με διπλές ιδιότητες έχουν μία ψήφο. Δηλαδή οι τρεις βουλευτές Νικόλας Παπαδόπουλος, Φύτος Κωνσταντίνου και Αντώνης Αντωνίου λόγω του ότι έχουν διπλές ιδιότητες (οι δύο πρώτοι και ηγεσία και βουλευτές, ο τρίτος ως βουλευτής και ως Πρόεδρος Επαρχίας Πάφου) οι συνολικοί ψήφοι στο Εκτελεστικό μειώνονται στους 38. Εάν για παράδειγμα, στο Εκτελεστικό εκλεγεί και ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ, τότε το σύνολο των ψήφων μειώνεται κατά ένα.

Τα αποτελέσματα για το Εκτελεστικό Γραφείο αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.


--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : www.kathimerini.com.lcy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου