Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ

Σημείωσα με κολλητική ταινία τα σημεία που βρίσκονται τα δοκάρια του ταβανιού για να μην τρυπήσω κατά λάθος κάποιο δοκάρι ανοίγοντας τις τρύπες για τα αστέρια. 



Στη συνέχεια με συρραπτικό και έναν ειδικό σπάγκο έφτιαξα στο ταβάνι ένα πλέγμα. Άνοιξα τις τρύπες στην τύχη, το πλέγμα όμως με βοήθησε να πετύχω μια σχετικά ομοιόμορφη κατανομή.




Το πλέγμα ολοκληρωμένο.

Ο γάτος μας ο Μπου δεν με άφησε σε ησυχία καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μέχρι εδώ η διαδικασία ήταν εύκολη. Τα δύσκολα ξεκινούν τώρα.

Έπρεπε να βγάλω όλη τη μόνωση του ταβανιού. Γέμισα περίπου 9 σκουπιδοσακούλες.

Σχεδόν τελειώνω.

Επιτέλους! Εύχομαι μόνο να είχα αφιερώσει λίγο χρόνο να καθαρίσω τη σκόνη, γιατί με δυσκόλεψε πολύ μετά όταν έπρεπε να κολλήσω τις οπτικές ίνες στη θέση τους.

Ο Μπάρτον καθόλου δεν χάρηκε που δεν μπορούσε να έρθει μαζί μου στη σοφίτα.

Αυτό είναι το πακέτο με τα φωτάκια που αγόρασα από το Wiedamark.com. Ήρθε αρκετά γρήγορα και μέχρι τώρα δεν έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Περιελάμβανε την κεντρική μονάδα που προσφέρει και τη δυνατότητα τα φωτάκια να αναβοσβήνουν, 600 οπτικές ίνες (2 ρολά με 300 ίνες σε τρία διαφορετικά μεγέθη), ένα τηλεκοντρόλ, ένα τροχό χρωμάτων που μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις για να είναι τα αστέρια χρωματιστά κι ένα μπρελόκ για τα κλειδιά με το οποίο μπορείς να ανάβεις και να σβήνεις τα φωτάκια από μακριά.

Αυτή είναι η κεντρική μονάδα.

Και το μπρελόκ. Είναι λίγο ψεύτικο, αλλά κάνει τη δουλειά του. Μπορεί να προσπαθήσω να βρω κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Αυτό είναι το ρολό με τα φωτάκια.

Η αρχική μου σκέψη ήταν να τυλίξω όλο το ρολό με ταινία, δεν ήταν όμως καλή ιδέα. Η ίνα γινόταν έτσι πολύ άκαμπτη και σκληρή και δεν μπορούσες να την κουμαντάρεις. Τελικά τις κόλλησα μεταξύ τους με ταινία ανά ένα μέτρο για να μπορώ να τις χειριστώ και όσο γίνεται να τις εμποδίσω να μπερδευτούν μεταξύ τους. Ούτε κι αυτό όμως είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Τελικά το καλύτερο ήταν να τις πιάνεις με πλαστικά πιαστράκια (zip-ties).

Την άκρη την άφησα τελικά εξωτερικά τυλιγμένη με κολλητική ταινία. Τα τελευταίοα 25 εκατοστά περίπου.

Η κεντρική μονάδα μέσα στη ντουλάπα.

Τα "ματσάκια" από οπτικές ίνες στη σοφίτα. Το πιο δύσκολο στην όλη διαδικασία είναι όταν πρέπει να τραβήξεις μεμονωμένες ίνες από το ματσάκι για να τις εγκαταστήσεις και ταυτόχρονα να μη σου μπλεχτούν οι υπόλοιπες μεταξύ τους.

Με τα φώτα σβηστά δείχνει εντυπωσιακό.

Οι ίνες τραβηγμένες μέσα από τις τρύπες που είχα ανοίξει.

Περνώντας από μέσα τους ένιωθες λες και παίζεις σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Με τα φώτα σβηστά.

Οι γάτες μας νόμιζαν ότι τους έφτιαχνα κάποιο παιχνίδι.

Εδώ είναι σχεδόν όλες οι ίνες τραβηγμένες.

Τρελό...

Άφησα την τοποθέτηση των καλωδίων στο τέλος. Μεγάλο λάθος. Κάντε το από νωρίς γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να κουμαντάρω το πρώτο ρολό ίνες.

Αφού τράβηξα όλες τις ίνες επάνω, έπρεπε να ανεβώ ξανά στη σοφίτα και να κολλήσω τα πάντα. Όλες τις ίνες μία-μία. Το χειρότερο ήταν το στρίμωγμα στις γωνίες. Και τα καρφιά από τη στέγη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει πρόσφατα αντιτετανικό.

Έβαψα το ταβάνι χρησιμοποιώντας φορητό μηχάνημα που ψεκάζει τη μπογιά. Αφού πέρασα δύο χέρια, έκοψα τις άκρες από τις ίνες, αφήνοντας μερικά χιλιοστά να προεξέχουν. Ο λόγος που άφησα περιθώριο είναι ούτως ώστε αν θελήσω να βάψω ξανά το ταβάνι θα κόψω και πάλι τις άκρες και τα φωτάκια θα λάμπουν κανονικά.

Με φώτα αναμμένα.

Με φώτα σβηστά. Είναι συνολικά 596 αστέρια. Χάλασα και 4 ίνες στην πορεία.

Συνολικά υπολογίζω ότι το πρότζεκτ πήρε περίπου 40 ώρες. Ήταν ταυτόχρονα η καλύτερη και η χειρότερη ιδέα που είχα για το παιδικό δωμάτιο. Ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Κυρίως επειδή τo έκανα εντελώς μόνος μου.

φωτός: reddit - DRC_Goes_PEWPEW

Εντάξει αυτό το ταβάνι το θέλουμε κι εμείς κι ας μην είμαστε παιδιά. Συγχαρητήρια στον εφευρετικό και υπομονετικό μπαμπά. Εμείς μικρά κολλούσαμε εκείνα τα αυτοκόλλητα αστεράκια στο ταβάνι που φωσφόριζαν και ξετρελαινόμασταν. Φαντάσου να έχεις έναν ολόκληρο έναστρο ουρανό σαν κι αυτόν!

Αν σου άρεσε κι εσένα το πρότζεκτ του μέλλοντα πατέρα και θέλεις να δώσεις ιδέες και στους δικούς σου φίλους, κάνε Share στο Facebook.


Source : http://gossiptime.gr/

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου