Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Νέο ρεκόρ Γκίνες με συρτάκι διεκδικεί η Αγία Νάπα

Παγκόσμιο σημείο αναφοράς, με τεράστια τουριστική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, φιλοδοξεί το Δημοτικό Συμβούλιο να καταστήσει την Αγία Νάπα το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Όπως αποκάλυψε χθες στον «Φ» ο δήμαρχος Ιωάννης Καρούσος, το Δημοτικό Συμβούλιο σε προχθεσινή του συνεδρία αποφάσισε όπως τον ερχόμενο Αύγουστο πραγματοποιηθεί στην Αγία Νάπα η μεγαλύτερη σε συμμετοχή εκδήλωση για θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Στόχος, ανέφερε, είναι να ακουστεί το όνομα του νησιού μας παγκοσμίως από διεθνή ΜΜΕ, μέσα από μια εκδήλωση χωρίς προηγούμενο.

Η πολιτιστική λειτουργός του Δήμου Αγίας Νάπας, Μαρία Τοφινή, μιλώντας επίσης στον «Φ», είπε ότι η εκδήλωση φιλοδοξεί να επαναφέρει στην Αγία Νάπα το «στέμμα» της μεγαλύτερης χορευτικής εκδήλωσης σε ρυθμούς μουσικής Μίκη Θεοδωράκη Zorba the Greek, το γνωστό συρτάκι. Τον τίτλο και τη θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες κατέκτησε για πρώτη φορά παγκοσμίως η Αγία Νάπα τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν στο λιμανάκι του Δήμου 268 χορευτές, κάθε ηλικίας και από τα δύο φύλα, χόρεψαν για αρκετή ώρα και μπροστά σε χιλιάδες ντόπιους και ξένους συρτάκι. Έκτοτε, χορεύοντας zorba the greek, το εγχείρημα επανέλαβαν αρκετές πόλεις στον κόσμο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον πήχη της συμμετοχής. 

Η τελευταία φορά που καταρρίφθηκε το ρεκόρ Γκίνες χορεύοντας zorba the greek ήταν σε πόλη της Αυστραλίας πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν 1.607 άτομα χόρεψαν τον κορυφαίο ελληνικό χορό ταυτόχρονα. Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ο Δήμος Βόλου στην Ελλάδα επιχείρησε να περάσει ξανά το ρεκόρ Γκίνες του χορού συρτάκι σε ελληνικά χέρια, σε εκδήλωση στην προκυμαία της πόλης. Ωστόσο, τελικά η φιλότιμη προσπάθεια απέτυχε και οι Αυστραλοί διατήρησαν τον τίτλο τους.

Σύμφωνα με τη Μαρία Τοφινή, ο Δήμος Αγίας Νάπας, προκειμένου να προφυλάξει τα σχέδιά του από τυχόν φιλόδοξους μιμητές, δεν πρόκειται να αποκαλύψει ώς την τελευταία στιγμή πριν από την εκδήλωση τον ερχόμενο Αύγουστο, πώς σκοπεύει να επανακαταλάβει το ρεκόρ Γκίνες στο συρτάκι με τέτοιο αριθμό χορευτών, ώστε δύσκολα πλέον να επαναληφθεί προσπάθεια για κατάληψή του από άλλους μιμητές.

Αποκάλυψε ωστόσο ότι πριν ακόμα καν δημοσιοποιηθεί ο στόχος, έγινε προεργασία και ήδη εκατοντάδες χορευτές και μέλη πολιτιστικών φορέων από την ελεύθερη Αμμόχωστο δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Το εγχείρημα θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Αύγουστο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν ήδη ότι εκείνη την ημέρα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Μοναστηριού Αγίας Νάπας, γνωστής ανάμεσα στους ξένους και ως πλατεία του Έρωτα. Θα κλείσουν για τον ίδιο σκοπό και δρόμοι πέριξ της πλατείας στο κέντρο της Αγίας Νάπας, ώστε να χωρέσει ο αριθμός-μαμούθ χορευτών που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ο Δήμος Αγίας Νάπας. Την προσπάθεια του Δήμου Αγίας Νάπας χαιρέτισε με δήλωσή του στον «Φ» ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης, καλώντας τον ΚΟΤ και άλλους αρμόδιους φορείς να τη στηρίξουν.

- Source : http://www.philenews.com


-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου