Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Το όριο φτώχειας για συνταξιούχους στα 10.324 ευρώ

Το όριο φτώχειας για μονήρες νοικοκυριό, ώστε να καταβάλλεται το επίδομα συνταξιούχου με χαμηλά εισοδήματα, είναι €10.324 και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού σε €15.486 (για δύο άτομα).


Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι «τέλος του μηνός θα καταβληθεί το επίδομα σε αυτούς που πήραν τον Ιανουάριο και σε άλλους αιτητές των οποίων οι αιτήσεις εξετάστηκαν μέχρι 7/2/2014 και πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και άλλα κριτήρια».


Αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι «για σκοπούς παροχής επιδόματος για το 2014, με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ.13/2/2014, το όριο φτώχειας και οι σχετικές πρόνοιες του Σχεδίου παραμένουν ως ίσχυσαν πέρσι».


Η Υπηρεσία Χορηγιών αναφέρει ότι «στα πλαίσια των προνοιών του Σχεδίου, εκείνο που διαφοροποιείται είναι η αναπροσαρμογή σε σχέση με τα εισοδήματα, δηλαδή, πέρσι, ίσχυαν εισοδήματα του 2012, δηλαδή του προηγούμενου έτους της πληρωμής του επιδόματος και για το 2014 θα ισχύουν, αντίστοιχα, τα εισοδήματα και συντάξεις του 2013 και για νέους συνταξιούχους του τρέχοντος έτους, δηλαδή 2014».



Ανακοινώνει ότι «τις προσεχείς μέρες θα κυκλοφορήσουν νέα έντυπα αιτήσεων και δεν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση αυτοί που είναι ήδη λήπτες του επιδόματος και δεν έχουν άλλα εισοδήματα, πλην αυτών που είναι δηλωμένα στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων».



Όσοι λήπτες έχουν εξαρτώμενα φοιτητές / στρατιώτες / τέκνα ανίκανα για αυτοσυντήρηση, πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές βεβαιώσεις μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας τους, συνεχίζει η ανακοίνωση.



Αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλουν μόνον «αυτοί που πληρούν τα σχετικά κριτήρια και δεν έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι το 2013 και αυτοί που έχουν εισοδήματα το 2013 από αδήλωτη εργασία ή άλλες πηγές π.χ. ενοίκια, σύνταξη εξωτερικού, σύνταξη από Επαγγελματικό Σχέδιο στην Κύπρο, τόκους/μερίσματα, και Κ.Ο.Α.Π., μαζί με τις σχετικές βεβαιώσεις».



Αιτήσεις πρέπει επίσης να συμπληρώσουν «νέοι συνταξιούχοι, δηλαδή αυτοί που αποκτούν σύνταξη εντός του Α΄ εξαμήνου του 2014 ενώ για κάθε νοικοκυριό υποβάλλεται μόνο μία αίτηση με τελευταία ημερομηνία υποβολής αίτησης την 30η Απριλίου 2014».



Το ισχύον Σχέδιο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται μέχρι την ημερομηνία έναρξης του Νέου Σχεδίου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που θα ορισθεί και ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.


Source : http://www.ikypros.com/


-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου