Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΑΕΛ - Ποιος Σα; Ο Πέτεφ

Δεν είναι και εύκολο για μια ομάδα να αποχαιρετά τον καλύτερο παίκτη της, πόσο μάλλον όταν είναι ο πρώτος σκόρερ . 

Δεν είναι επίσης εύκολο εκεί που έδειχνες παντοδύναμος, να σκέφτεσαι τα αγωνιστικά μειονεκτήματα που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν με τη φυγή του Ορλάντο Σα. Από την άλλη δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να αγωνίζεται και να δει τα δεδομένα με ψυχραιμία. Δεν θα μπορούσε δηλαδή η ομάδα να ξεκινήσει το μοιρολόι, βλέποντας το χάρτη της Πολωνίας ή τοποθετώντας μια φωτογραφία του Σα μέσα στα αποδυτήρια.


Κοιτάζοντας στη μετά Σα εποχή, είναι δύσκολο να μην σταματήσεις στο κεφάλαιο «Ιβάιλο Πέτεφ». Ο Βούλγαρος, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι «θεόσταλτος» στη φετινή ΑΕΛ αφού η πορεία της ομάδας ανήκει αποκλειστικά σ’ αυτόν.


Ήρθε μήνα Οκτώβριο, παραλαμβάνοντας μια ομάδα με στραπατσαρισμένη ψυχολογία και ένα υλικό που έμοιαζε πέρα για πέρα ελλιπές. Το πρώτο πράγμα που μπορεί κανείς να πιστώσει το Βούλγαρο είναι το γεγονός ότι κέρδισε τα αποδυτήρια. Με όποιον παίκτη της ομάδας και να μιλήσεις έχει να σου πει τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του, δεδομένο το οποίο μάλιστα βγαίνει και εντός του αγωνιστικού χώρου.


Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Οχένε εκεί που συμμετείχε σε παιγνίδια της δεύτερης ομάδας, είναι πια απαραίτητος στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Μοντέιρο από κόκκινο πανί της κερκίδας μετατράπηκε σε εξτρέμ πρώτης επιλογής. Ο Αϊρόσα διανύει την καλύτερη του σεζόν στην ΑΕΛ ενώ ο Ντεντέ από βαρύ αμυντικό χαφ εξελίχθηκε σε ελαφρύ στόπερ που έδεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δίπλα στον Ουόν. Ο Εντμάρ από μέτριο εξτρέμ, γίνεται πια ποιοτικό αριστερό μπακ, ο αρχηγός Νικολάου ξεκίνησε τη σεζόν χωρίς να υπολογίζεται από το Βιντιγκάλ ενώ πλέον έχει ξανά-γίνει η «ψυχή» της ομάδας. Ο Σακέτι από κει που έτρεχε αποκλειστικά για ν’ αναχαιτίσει, παίζει τη μπάλα προς τα μπρος, ο Μπεμπέ πέρασε μεν μια κοιλιά ωστόσο δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό ενώ και οι καινούργιοι σιγά, σιγά ξεκίνησαν να προσαρμόζονται ολοένα και καλύτερα.


Μ’ όλα αυτά που έχει να παρουσιάσει ο Πέτεφ στη μέχρι τώρα θητεία του στην ΑΕΛ δεν φαίνεται περίεργο να μετατρέψει τον Ινταμπτελχάι, από ρεζέρβα και αλλαγή του Σα, σε σέντερ φορ ολκής. Ήδη με τον παίκτη εργάζονται πολύ πιο έντονα ούτως ώστε να βελτιωθεί και να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος. Έτσι και αλλιώς ο Πέτεφ ποτέ δεν έκρυψε την εμπιστοσύνη προς τον Μαροκινό, ο οποίος τον δικαίωσε μάλιστα δύο φορές, με Δόξα και Άρη. Ας ληφθεί επίσης υπόψη ότι ο Βαλκάνιος πήρε δύο πρωταθλήματα με τη Λουντογκόρετς με παίκτες που οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι δεν γνώριζαν όταν ενσωματώνονταν στην ομάδα του ντάλα καλοκαίρι.


Πέραν της ατομικής επίδοσης, συνολικά η ομάδα είναι αν μη τι άλλο ένα αξιόλογο σύνολο που παίζει ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Οι παρευρισκόμενοι στην ανατολική αλλά και αυτοί που τη βλέπουν μέσω τηλεόρασης έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια για την εικόνα που βγάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα επιτεύγματα του Πέτεφ είναι πολλά και χρειάζονται περαιτέρω ανάλυσης. Χωρίς καμία αμφιβολία ο Βούλγαρος είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της φετινής ΑΕΛ. Μάλιστα κάποιοι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις έχουν να λένε ότι η φυγή του Σα, όχι μόνο δεν τον αποθαρρύνει αλλά παρουσιάζεται πολύ πιο αποφασισμένος για να ξεπεράσει το εμπόδιο.


Source : www.24sports.com.cy

-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ  Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου