Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Για ζημιές εκατομμυρίων προειδοποιεί η CYTA σε περίπτωση ταυτοποίησης των καρτοκινητών

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA) με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα προειδοποιεί για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα επιφέρει η ταυτοποίηση των προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας, κάνοντας λόγο για ζημιές εκατομμυρίων. 

Παράλληλα απυθύνει κάλεσμα στη Βουλή να διενεργήσει εκ νέου διάλογο, πριν λάβει κάποιες οριστικές αποφάσεις, ενώ την ίδια έκκληση απευθύνει και στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.


Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA) με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα προειδοποιεί για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα επιφέρει η ταυτοποίηση των προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας και καλεί τη Βουλή να διενεργήσει νέο διάλογο, πριν λάβει οριστικές αποφάσεις. Την ίδια έκκληση απευθύνει και στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Όπως αναφέρει η CYTA μια άλλη σοβαρή πτυχή του θέματος είναι οι σημαντικές απώλειες που θα έχει ο Οργανισμός με την πιθανή υιοθέτηση αυτού του μέτρου, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, οι απώλειες θα ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ σημαντικό θα είναι και το κόστος της ταυτοποίησης των υφιστάμενων συνδρομητών.

Η ταυτοποίηση των προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας θα οδηγήσει στη μείωση της διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας, τη δυσανάλογη σχέση κόστους και οφέλους και την ανάπτυξη «μαύρης αγοράς» για κλεμμένες ή παράνομες κάρτες SIM, αναφέρει συνεχίζοντας η CYTA.

Με αφορμή επαναφορά του θέματος στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η Cyta εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την προώθηση νομοθεσίας για ταυτοποίηση των προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας και επαναδιατυπώνει τη θέση ότι οι επώνυμες κάρτες προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, δεν θα αποτελέσουν δραστικό μέτρο για αντιμετώπιση εγκλημάτων και δη του οργανωμένου εγκλήματος, όπως επιχειρηματολογούν Υπουργείο Δικαιοσύνης και Βουλευτές.

Η άποψη του Οργανισμού ενισχύεται και με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Κινητής Τηλεφωνίας (GSMA), που διαπιστώνει πως η ταυτοποίηση των καρτών κινητής τηλεφωνίας δεν επηρεάζει θετικά την αντιμετώπιση του εγκλήματος, αναφέρει η CYTA.

Περαιτέρω σύμφωνα με την έκθεση, αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Τσεχία και η Ρουμανία, εξέτασαν την πιθανότητα καταγραφής των προπληρωμένων καρτών και την απέρριψαν ως μη αποτελεσματική, ενώ το Μεξικό εφάρμοσε το μέτρο αυτό και τρία χρόνια μετά το κατήργησε, αφού οι μελέτες αξιολόγησης του μέτρου έδειξαν ότι δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τη CYTA στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η θέση της Ευρωπαίας Επιτρόπου για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλστρομ.

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου