Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ακυρώθηκε η συνάντηση Προέδρου με Ντάουνερ

Την Τετάρτη φθάνει τελικά στην Κύπρο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Μισέλ Μποναρντό, ο κ. Ντάουνερ θα καθυστερήσει την άφιξή του στην Κύπρο για 48 ώρες για προσωπικούς λόγους και θα φθάσει στο νησί την Τετάρτη το πρωί.

Οι συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας ειδοποιήσεως.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα το πρωί της Δευτέρας, ο ειδικός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Alexander Downer ανέβαλε την άφιξη του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Προέδρου με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ δεν θα πραγματοποιηθεί, χωρίς να δίνονται πληροφορίες για τον λόγο της ακύρωσης.

Μέχρι στιγμής ο ΟΗΕ δεν έχει επιβεβαιώσει την αναβολή της άφιξης του κ. Downer. Ωστόσο, τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης θεωρούν σίγουρη υπόθεση την εξέλιξη. Παράλληλα, αναφέρουν ότι έχει ακυρωθεί η σημερινή, προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Downer με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου.

Μιλώντας στον τ/κ τύπο, ο ειδικός εκπρόσωπος του τ/κ ηγέτη, Οσμάν Έρτουγ δήλωσε ότι ο κ. Downer ανέβαλε την άφιξη του για «προσωπικούς λόγους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τ/κ δημοσιεύματα, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα η νέα ημερομηνία άφιξης του κ. Downer.

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---


Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου