Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Βάναυση κακοποίηση γάτου στον Κόρνο – Επικήρυξαν τους δράστες με 4 χιλιάδες ευρώ! - ΦΩΤΟ

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου σε σχέση με το πρόσφατο κρούσμα κακοποίησης ζώου μέχρι θανάτου, το οποίο σημειώθηκε στον Κόρνο.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το νέο περιστατικό κακοποίησης γάτου που σημειώθηκε στον Κόρνο, ενώ για άλλη μια φορά, εκτίθεται η Κύπρος διεθνώς, αφού, παρά την ύπαρξη σχετικής νομοθεσίας, η Δημοκρατία δεν εμφανίζεται αποφασισμένη να πατάξει το φαινόμενο των απανωτών κακοποιήσεων, που υφίστανται ανυπεράσπιστα ζώα.

Σύμφωνα με καταγγελία του Προέδρου του Συνδέσμου για την Προστασία και Ευημερία των Γάτων (cat p.a.w.s) Ντίνος Αγιομαμίτης, η κακοποίηση και η θανάτωση του γάτου έγινε στην περιοχή του Κόρνου, πίσω από την εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου. Το γατάκι βρέθηκε κρεμασμένο πάνω στην περίφραξη που υπάρχει κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Στο κεφάλι του ήταν καρφωμένη μια τρίαινα ψαροντούφεκου, ενώ το είχαν διαπεράσει και με ένα σκουπόξυλο από το στόμα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία Κοφίνου, η οποία περισυνέλλεξε το νεκρό ζώο και όπως δηλώθηκε στον Σύνδεσμο, γίνονται έρευνες για εντοπισμό των υπεύθυνων αυτής της βάναυσης πράξης.

Όπως καταγγέλλει ο Ντίνος Αγιομαμίτης, το νέο αυτό αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου που έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες μόνο μέρες μετά τη βάρβαρη θανάτωση σκύλου που τον έσερνε ο ιδιοκτήτης του πίσω από το αυτοκίνητο του, έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση όχι μόνο των φιλοζωικών οργανώσεων και των ατόμων που αγαπούν τα ζώα, αλλά και πολλών άλλων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φ», ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με άλλες φιλοζωικές οργανώσεις, τον P.A.W.S (Protecting Animals Without Shelter) και τη Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου (συντονιστικό όργανο των σημαντικότερων φιλοζωικών οργανώσεων και καταφυγίων στην Κύπρο) ξεκίνησαν διαδικτυακή εκστρατεία για τη συλλογή χρημάτων που θα δοθούν ως αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπεύθυνων αυτής της βαρβαρότητας.

Μέχρι χθες, είχαν μαζευτεί 4 χιλιάδες ευρώ.
«Καλούμε τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Γενικό Εισαγγελία να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν οδηγίες ώστε η Αστυνομία να ενεργεί με αμεσότητα και σοβαρότητα σε τέτοιες περιπτώσεις όπως ακριβώς προνοεί και η σχετική νομοθεσία», αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ευημερία των Γάτων.

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου