Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γ. Ομήρου: "Η κυπριακή κοινωνία είναι οργισμένη"

Tην προσαγωγή των υπαίτιων ενώπιον της δικαιοσύνης και τη σύντομη ολοκλήρωση των ερευνών, απαιτεί η κυπριακή κοινωνία ανέφερε μιλώντας σε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης ΕΔΕΚ Κάτω Πάφου ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Η κυπριακή κοινωνία, είπε, "ανάστατη και οργισμένη από την οικονομική συμφορά που έπληξε την Κύπρο το 2013 απαιτεί αδιαπραγμάτευτα τη σύντομη ολοκλήρωση των ερευνών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της δικαιοσύνης".

Φαινόμενα και συμπεριφορές διαπλοκής, διαφθοράς, λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, αμελούς εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αλόγιστης και ασυλλόγιστης διαχείρισης του τραπεζικού τομέα ,θα πρέπει συνέχισε, να διερευνηθούν τάχιστα, και να ακολουθηθεί η δικαστική οδός, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Σε αντίθετη περίπτωση είπε «οι αντιδράσεις των πολιτών, πέραν της απαξίωσης του πολιτικού και πολιτειακού συστήματος, θα είναι δυνατόν να προσλάβουν εκρηκτικές διαστάσεις».

Πρόσθεσε ακόμη, πως τα θεσμικά όργανα της πολιτείας, Νομική Υπηρεσία και διωκτικές αρχές, οφείλουν να ενημερώσουν το λαό σε ποιο στάδιο ευρίσκονται οι έρευνες, πόσος χρόνος απαιτείται ακόμα για την ολοκλήρωση τους και πότε εκτιμούν ότι θα ασκηθούν διώξεις και προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : www.ikypros.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου