Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Συζητούν νόμο για νοικοκυρεμένη διαχείριση δημ. οικονομικών

Νόμο ομπρέλα που ενδυναμώνει τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, καθορίζοντας ένα ευρύ πλαίσιο δημοσιονομικών κανόνων για δημοσιονομική πειθαρχία και διαφάνεια στη βάση βέλτιστων πρακτικών, συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη να τονίζει ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο δημιουργεί "το θεσμικό πλαίσιο για πολύ πιο νοικοκυρεμένη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών».

Μιλώντας ενώπιον των μελών της Επιτροπής, οι οποίοι συζήτησαν τον "περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμο του 2014", ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το μνημονιακό νομοσχέδιο ως σημαντικό και εκσυγχρονιστικό, επισημαίνοντας ότι «σε ένα μεγάλο βαθμό, αν ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια τα όσα περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, θα είχαμε ίσως αποφύγει το δημοσιονομικό εκτροχιασμό».

Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο νόμο που καλύπτει το όλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής, σημείωσε.

Ανέφερε ότι στις βασικές πρόνοιες του νομοσχεδίου καθορίζεται με σαφήνεια η αρμοδιότητα των διαφόρων θεσμών που έχουν ρόλο σε σχέση με τα δημόσια οικονομικά (ΥΠΟΙΚ, Υπουργεία, Υπουργικό Συμβούλιο, Βουλή)
Είπε ακόμη ότι ο νόμος προβλέπει τη σύσταση ανεξάρτητου Δημοσιονομικού Συμβουλίου, το οποίο θα παρακολουθεί την πορεία των δημοσίων οικονομικών και θα εκφράζει προληπτικά άποψη.


Είπε επίσης ότι θεσμοθετείται το τριετές Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΜΔΠ) το οποίο θα καθορίζει οροφή και για το συνολικό κρατικό προϋπολογισμό αλλά και για τους προϋπολογισμούς των Υπουργείων.

Πηγή: www.sigmalive.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου