Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Australian Open - Έμεινε μόνη της η Βίκα!

Η Μαρία Σαράποβα ακολούθησε τα βήματα της Σερίνα Γουίλιαμς και αποχαιρέτησε τη Μελβούρνη, χάνοντας με 2-1 σετ απ'την Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα σε αντίθεση με τη Βικτόρια Αζαρένκα που έπαιξε μεγάλο τένις απέναντι στη Σλόαν Στίφενς και προκρίθηκε στις "8" του Australian Open, συνεχίζοντας ακάθεκτη την υπεράσπιση του τίτλου της!

Oι εκπλήξεις συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, με τις Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα και Σιμόνα Χάλεπ να βγάζουν εκτος συνέχειας απ'τον 4ο γύρο τις πρώην Νο1 στον κόσμο, Μαρία Σαράποβα και Γέλενα Γιάνκοβιτς αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με τις Σαράποβα, Γιάνκοβιτς, η Βικτόρια Αζαρένκα έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην περσινή ημιφιναλίστ και ανερχόμενη δύναμη του Αμερικανικού τένις, Σλόαν Στίφενς, σημειώνοντας την 4η συνεχόμενη straight sets νίκη της στο θεσμό.

Η δύο φορές υπερασπίστρια του τίτλου, ήταν εκπληκτική και έφτασε στη νίκη με 6-3, 6-2 επί της 20χρονης Αμερικανίδας, Νο13 του ταμπλό, συνεχίζοντας απτόητη την προσπάθεια κατάκτησης του τρίτου συνεχόμενου τίτλου στο νησί των καγκουρό.

Το Νο2 του ταμπλό, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Στίφενς η οποία προσπάθησε σκληρά για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο ματς, όμως η Αζαρένκα αποδείχθηκε πολύ δυνατή και μετά από 1 ώρα και 31 λεπτά, πήρε την πρόκριση για την 8αδα του Australian Open.

"Η Σλόαν είναι πολύ σπουδαία, ταλαντούχα και έχει λαμπρό μέλλον. Ήξερα ότι έπρεπε να παίξω το καλύτερό μου τένις για να κερδίσω" είπε η Αζαρένκα αμέσως μετά το ματς στη Rod Laver Arena ενώ κοιτάζοντας το σύντροφό της και διάσημο τραγουδιστή, Redfoo, του είπε: "Ελπίζω το δαχτυλίδι των αρραβώνων να είναι μεγαλύτερο απ'της Καρολίν (Βοζνιάκι)".

Στα προημιτελικά, η Βίκα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Ραντβάνσκα-Μουγκουρούθα (12:00GR).

Νωρίτερα, η Μαρία Σαράποβα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα στο σκορ και επιβεβαίωσε την ανετοιμότητά της γι'αυτό το τουρνουά, στην ήττα με 3-6, 6-4, 6-1 απ'την πιο έτοιμη και δυνατή, Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα.

Η Μάσα, αγωνιζόταν μόλις στο δεύτερο επίσημο τουρνουά της εδώ και αρκετούς μήνες, λόγω του σοβαρού τραυματισμού στον ώμο ενώ και στο ματς με τη Τσιμπούλκοβα κάτι έδειχνε να την ταλαιπωρεί, παίρνοντας και ιατρικό τάιμ άουτ μόλις η Σλοβάκα ισοφάρισε στα σετς.

Το Νο3 του ταμπλό, έκανε πολλά αβίαστα λάθη (45) ενώ το σερβίς της δεν δούλεψε καλά (8 double faults) με την Τσιμπούλκοβα, Νο20 του ταμπλό, να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες της και να φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα της στην προημιτελική φάση του Australian Open.

Στην 8αδα, η Τσιμπούλκοβα θα συναντήσει την εξαιρετική, Σιμόνα Χάλεπ η οποία πέτυχε επίσης σπουδαία νίκη κόντρα στο Νο8 του ταμπλό, Γέλενα Γιάνκοβιτς με 6-4, 2-6, 6-0.


Στατιστικά Στίφενς-Αζαρένκα


Δευτέρα 20/01: 4ος γύρος Australian Open
2-Azarenka (Belarus) beat 13-Stephens (U.S.) 6-3 6-2
11-Halep (Romania) beat 8-Jankovic (Serbia) 6-4 2-6 6-0
20-Cibulkova (Slovakia) beat 3-Sharapova (Russia) 3-6 6-4 6-1

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : http://tennis24.gr/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου