Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Australian Open - Ο Βασιλιάς επέστρεψε!

Ίσως είναι λίγο νωρίς αλλά θαμπωθήκαμε και εμείς απ'την μαγική εμφάνιση του Ρότζερ Φέντερερ!


Ο πάλαι ποτέ Βασιλιάς των γηπέδων, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση σε Grand Slam εδώ και ενάμιση χρόνο (τουλάχιστον), κέρδισε με 3-0 σετ τον Τσονγκά και σφράγισε το εξίσου μεγάλο ντέρμπι με τον Μάρει στους "8"!!!

Ο Ρότζερ Φέντερερ γύρισε το ρολόϊ πίσω και θύμησε σε όλους πόσο σπουδαίος τενίστας είναι...

Αντιμετωπίζοντας έναν απ'τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στο tour, στο πρώτο του μεγάλο τεστ στη Μελβούρνη, ο 32χρονος Ελβετός έπαιξε σαν 25χρονος και έφτασε χάρη στη straight sets νίκη επί του Γάλλου, ανεβάζοντας κατά πολύ τις μετοχές του και τις προοπτικές για τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, μετά το Wimbledon 2012!

Ο μαέστρος, πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και επικράτησε με 6-3, 7-5, 6-4 του Τσονγκά, κλείνοντας θέση στα προημιτελικά του Australian Open, εκεί όπου τον περίμενε ο Άντι Μάρει, στο rematch του περσινού ημιτελικού της διοργάνωσης, όπου ο Βρετανός είχε πάρει τη νίκη με 3-2 σετς!

Προερχόμενος απ'την όχι και τόσο τιμητική εμφάνιση στον τελικό του Brisbane, όπου έχασε απ'τον Λέιτον Χιούιτ, όλοι περίμεναν να δουν πως θα αντιδράσει ο Φέντερερ στο πρώτο του μεγάλο ματς, απέναντι σε έναν τενίστα της πρώτης 10αδας.

Ο Ελβετός, δεν παρουσίασε ούτε ένα δείγμα των γνωστών black outs που είχε σε "καθημερινή" βάση την προηγούμενη χρονιά και παίζοντας έξυπνα, πειθαρχημένα και επιθετικά, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση!

Με σαφή πρόθεση να μην αφήσει τον αντίπαλό του να πάρει πρωτοβουλίες, ο Φέντερερ απ'την αρχή μέχρι το τέλος έμεινε στο άριστο πλάνο του και κέρδισε την πλειοψηφία των ράλι, τόσο από τη βασική γραμμή όσο και κοντά στο φιλέ όπου ήταν άψογος!

Το σερβίς του Φέντερερ δούλεψε επίσης εξαιρετικά ενώ μετά από πολύ καιρό το backhand, θύμισε παλιές καλές εποχές, όντας όχι απλά αξιόπιστο αλλά ένα πραγματικά φονικό όπλο στον καλύτερο καρπό που είδε ποτέ η ανθρωπότητα.

Μόλις ένα break point είχε σε ολόκληρο το ματς ο Τσονγκά ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται και ο ίδιος απ'την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Φέντερερ, περιμένοντας προφανώς τον "περσινό Ρότζερ" να κάνει την εμφάνισή του στη Rod Laver Arena.

Το Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός και δεν κατάφερε να αλλάξει έστω την τακτική του, βλέποντας ότι αυτό που έβγαζε στο γήπεδο, δεν ήταν αρκετό.

Ο Φέντερερ ήταν από το ξεκίνημα του ματς πολύ συγκεντρωμένος στο στόχο του, προσηλωμένος σε κάθε πόντο και πολύ σοβαρός στις επιλογές του, υποπίπτοντας σε ελάχιστα αβίαστα λάθη.

Το break μόλις στο 2ο game του εναρκτήριου σετ, τον οδήγησε ελεγχόμενα στο 6-3 και στο προβάδισμα, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στην 8αδα.

Στο 2ο σετ, ο Φέντερερ συνέχισε να σερβίρει εξαιρετικά και δεν άφηνε περιθώρια για αμφισβήτηση στα service games του. Ο Ελβετός περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσει" κι αυτή ήρθε στο 11ο game όπου έκανε το break (6-5) και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για το 2-0!

Με τη ψυχολογία υπέρ του και χωρίς κανένα δείγμα χαλάρωσης, ο Φέντερερ ήταν εξίσου επιβλητικός και επιθετικός στο 3ο σετ, με αποτέλεσμα το break να έρθει νωρίς, στο 3ο game (2-1).

Στη συνέχεια ο Τσονγκά πάλεψε να παραμείνει στη διεκδίκηση του σετ και είχε κάποιες καλές ενέργειες, όμως οι σπασμωδικές του κινήσεις δεν ήταν ικανές να "κομπλάρουν" τον Ελβετό.

Σώζοντας τη μοναδική ευκαιρία του Γάλλου για break στο 4-3 30/40, ο Φέντερερ έφτασε στη μεγάλη νίκη μετά από 1 ώρα και 52 αριστουργηματικά λεπτά.

"Έπαιξα πολύ καλά σήμερα. Πάντα απέναντι στον Τζο πρέπει να παίξεις το καλύτερό σου τένις. Έκανα ένα πολύ σταθερό παιχνίδι σήμερα. Η τακτική δούλεψε πολύ καλά σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος" δήλωσε σαφώς ικανοποιημένος ο Φέντερερ στον Τζίμι Κούριερ.

Ενόψει του μεγάλου προημιτελικού κόντρα στον Μάρει, ο Ελβετός τόνισε: "Είχαμε πολύ καλό παιχνίδι πέρυσι. Προερχόμουν από 5 σετς. Ανυπομονώ να συναντήσω τον Άντι. Πάντα έχουμε καλά παιχνίδια μεταξύ μας. Σίγουρα έχει καλύτερο backhand από εμένα".

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : http://tennis24.gr/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου