Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πανικός στον χώρο ΜΜΕ – Μαζική απόλυση δημοσιογράφων και τεχνικού – «Κάνουμε συρρίκνωση για επιβίωση»

 
Έμεινε κάγκελο το Τμήμα Ειδήσεων γνωστού κυπριακού site, «αδελφάκι» μεγάλου ομίλου της Ελλάδας.
Χθες, ο διευθυντής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας κάλεσε σε σύσκεψη, σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες, το τμήμα οικονομικού ρεπορτάζ (1 άτομο), το μοντάζ φωτογραφιών και βίντεο (1 άτομο), το τμήμα lifestyle (1 άτομο), το αθλητικό ρεπορτάζ (1 άτομο) και 3 δημοσιογράφους οι οποίοι ήταν βάρδια εκείνη την ώρα.

Πληροφορίες λένε ότι ανακοινώθηκαν οι αλλαγές και κυριολεκτικά η αίθουσα συσκέψεων πάγωσε.

Η διακοπή της συνεργασία ήταν άμεση, ενώ λίγα μετά την ανακοίνωση, αφού συνήλθαν από το πρώτο σοκ αντιδρώντας στην κατάσταση, υπέδειξαν ότι η άμεση απόλυση χωρίς προειδοποίηση είναι παράνομη, ανέφεραν τα δικαιώματά τους και όπως πληροφορούμαστε ο διευθυντής έχει προβεί στις κατάλληλες διευθετήσεις.

Να σημειώσουμε ότι στην σύσκεψη υπήρχε προσωπικό που επηρεαζόταν από τις αλλαγές καθώς και προσωπικό που δεν έχασε την δουλειά του. Ωστόσο από τη σύσκεψη έλειπαν πρόσωπα τα οποία ενημερώθηκαν αργότερα από τη διεύθυνση, τηλεφωνικός. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα έλυσε τη συνεργασία του με 1 αθλητικογράφο, 1 δημοσιογράφο οικονομικού ρεπορτάζ, μια δημοσιογράφο εσωτερικής σύνταξης, 2 εξωτερικούς συντάχτες (Λάρνακας και Λεμεσού), τη Lifestyle δημοσιογράφο ενώ από πλήρης απασχόλησης δημοσιογράφο εσωτερικού και εξωτερικού ρεπορτάζ τον μετέτρεψε σε ημι-απασχόλησης καθώς επίσης έλυσε και τη συνεργασία με τον τεχνικό του μοντάζ.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει περάσει πολλές φορές από συμπληγάδες πέτρες στον εδώ και ένα (περίπου) χρόνο λειτουργίας της. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, μεγάλο κομμάτι της ιστοσελίδας το οποίο είχε επιλεγεί κατά την προηγούμενη διεύθυνση της ιστοσελίδας, μεταφέρθηκε (σχεδόν ολόκληρο), ύστερα από διαφωνία σε άλλο ειδησεογραφικό site.

Πηγή της ιστοσελίδας που έκανε τις μαζικές απολύσεις, αναφέρει στο κυπριακό troktiko ότι «ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Έδιωξαν τον ένα εκ των δύο φοιτητών που είχαν και κράτησαν τον άλλον ως part timer. Επίσης, το άτομο στο οικονομικό ρεπορτάζ έκανε τόσο καλή δουλειά που πραγματικά ξαφνιαστήκαμε που ακούσαμε το όνομά του στη λίστα αυτών που απολύθηκαν. Το lifestyle ήταν η κατηγορία με τα περισσότερα κλικς, ούτε αυτό το περιμέναμε.»

Ίδια πηγή αναφέρει ακόμη ότι θα εκτιμάτο πολύ περισσότερο να γίνει εισήγηση μαζικών περικοπών μισθών παρά να χάσουν άτομα την δουλειά τους, ενώ συνέχισε, ο διευθυντής της ιστοσελίδας (ο οποίος είναι άτομο εμπιστοσύνης του ελληνικού ομίλου εταιριών και είναι ελληνικής καταγωγής άλλωστε), συμμερίστηκε τις αγωνίες όσων απολύθηκαν, εξήγησε τις ενέργειες στις οποίες προέβει για να «σώσει ότι μπορούσε» αλλά δυστυχώς οι εντολές ήρθαν από πιο ψηλά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου